Mindenki elfordul a szexuális erőszakkal vádolt Bill Cosbytól

Forrás: AFP/Stan Honda -
szexuális erőszak Bill Cosby egyetem komikus díszdoktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai Brown Egyetem is megfosztotta díszdoktori címétől a szexuális erőszakkal vádolt Bill Cosbyt: kevesebb mint egy hét alatt ez a harmadik felsőoktatási intézmény, amely elhatárolódik az amerikai komikustól.

A Rhode Island-i Providence-ben működő egyetem igazgatója, Christina H. Paxson szerint az intézmény vezetősége múlt pénteken döntött az 1985-ben Cosbynak adományozott díszdoktori cím visszavonásáról.

Forrás: AFP/Stan Honda

A New York-i Fordham Egyetem és a wisconsini Marquette Egyetem múlt csütörtökön fosztották meg a színészt tiszteletbeli diplomáitól. Paxon szerint a komikus annak idején olyan értékek képviseletéért kapta az elismerést, mint „a becsület, a tisztességes viselkedés, a családszeretet és az emberek iránti tisztelet”.

Az igazgató szerint a nőket bedrogozó és megerőszakoló Cosby elismerte, hogy a „Brown által képviselt értékekkel” ellentétes módon viselkedett nőkkel. Mint hozzátette, a komikus bevallottan házasságon kívüli viszonyt folytatott számos nővel, akik közül néhányan most szexuális erőszakkal vádolják.

A most 78 éves Cosby ellen hivatalosan sohasem emeltek vádat.

Már 50-en vannak Bill Cosby áldozatai - Újabb nők vallottak ellene

Újabb három nő vádolta meg Bill Cosby amerikai komikust azzal, hogy évtizedekkel ezelőtt nemi erőszakot követett el rajtuk. Korábban 35 arcát vállaló áldozata címlapon is szerepelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.