Meghalt Somló Tamás. Nyugodjék békében!

Fotó: Hajdú D. András /Origo -
Somló Tamás halál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja. A Locomotiv GT tagját 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál – közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával.

A zenész mostanában sokat betegeskedett, egészségi állapota miatt a fellépéseit is lemondta. A rajongók és a kollégák együtt imádkoztak gyógyulásáért, sajnos azonban az énekes nem tudta leküzdeni betegségét. 68 évesen elhunyt a zenész. Somló Tamás temetéséről a család később intézkedik.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismert, de korábban rövid ideig az Atlasznak, ezt követően az Omegának és más együtteseknek is tagja volt. Több szólólemeze is megjelent. Sikeres dalok szerzője, a legismertebbek: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Zenetagozatos általános iskolában tanult, később került az Állami Artistaképzőbe, ahol zsonglőr, akrobatika, tánc, balett, pantomim és karate volt a tananyag. Artistaként körbeutazta a világot a Luxor nevű csoportjával. 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Somló Tamás néhány hónappal ezelőtt számolt be arról, hogy komoly betegséggel kellett megküzdenie, tumort találtak a belében. A kezeléseknek hála, sikerült túllendülnie a betegségén, májusban azonban ismét kórházba került folyamatos csuklása miatt. Mindenki egy emberként imádkozott a zenészért, aki nagyon legyengült, még telefonon sem nagyon tudták elérni a barátai. Hosszú betegség után hunyt el Somló Tamás, aki a a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő személyisége volt.

Fotó: Hajdú D. András /Origo
Augusztus 2-án temetik Esterházy Pétert, Kossuth-díjas íróthttp://www.life.hu/news/20160719-esterhazy-petert-augusztus-masodikan-temetik-el-gannan-a-csaladi-sirhelyen.htmlA család kérésére a Magvető Kiadó közölte, hogy Esterházy Péter temetése augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán, a családi sírhelyen. A magyar irodalom kiemelkedő alakja 66 évesen hunyt el. News--38 millió forint egy Schumachernek-relikviáért? Igen!http://www.life.hu/news/20160718-sosem-talalja-ki-mennyit-kernek-schumacher-osregi-autojaert.htmlHihetetlen árat kell fizetnie annak, aki Schumacher 1998-as Mercedes E 55 AMG kombijában szeretne autókázni. NewsAz álomutazás rémálommá vált: nemi erőszak miatt perel a 45 éves doktornőhttp://www.life.hu/news/20160718-az-alomutazas-remalomma-valt-mert-eroszak-miatt-perel-a-45-eves-doktorno.htmlTörténetünk főszereplője, egy 45 éves doktornő beperelt egy utazási irodát. A cég a profilja szerint csak nőknek szervez utakat, ezzel együtt pedig kezeskednek biztonságukról is Azonban a nő azt állítja, hogy a nyaraláson megerőszakolták. NewsThinkstockIvott és drogozott is a nizzai merénylőhttp://www.life.hu/news/20160718-a-nizzai-merenylo-mohamed-lahouaiej-bouhlel-ivott-drogozott-es-serteshust-is-evett.html84 ember halálát okozta a nizzai merénylő, amikor egy kamionnal a tömegbe hajtott a francia nemzeti ünnepen. Többen még most is válságos állapotban fekszenek a kórházban, így bármelyik pillanatban növekedhet az áldozatok száma. Kiderült, hogy a merénylő nem vetette meg az alkoholt és a kábítószereket sem. News--A család becsülete miatt végzett fivére a pakisztáni Kim Kardashiannalhttp://www.life.hu/news/20160718-becsuletgyilkossag-a-csalad-becsulete-miatt-fojtotta-meg-fivere-waseem-azeem-a-pakisztani-modellt.htmlSaját testvére fojtotta halálra a Pakisztánban népszerű 26 éves közösségimédia-sztárt, Qandeel Balochot. Minden bizonnyal becsületgyilkosság áldozata lett a fiatal lány, ami nem egyedi eset az országban. NewsOrigoSzívszorító sorok: így mondott köszönetet a Máltán vízbe fúlt fiú anyjahttp://www.life.hu/news/20160718-maltan-vizbe-fult-magyar-17-eves-fiu-bence-anyukaja-szivszorito-sorokkal-mondott-koszonetet.htmlA családi nyaralásnak hatalmas tragédia lett a vége. Máltán egy 17 éves magyar fiú valószínűleg a tengerbe veszett, miután nem tért vissza a partra az úszásból. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.