Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Közép-Olaszországot

földrengés Olaszország Közép-Olaszországban
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap újabb nagy erejű földrengés rázta meg Közép-Olaszországot. Az olasz polgári védelem első adatai szerint 7,1-es erősségű volt, ezt később 6,6-osra módosították.

Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 7,1 es földrengést jelzett, később ezt 6,6-ra módosította. A földrengés epicentruma Norcia közelében volt, a rengéseket Rómában is érezni lehetett - írja cikkében az Origo.

Áldozatokról egyelőre nincs hír.

Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze.

Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoznak, miközben egymást követik az utórezgések. Rómában is megijedtek az emberek.

Nyáron majdnem háromszáz ember életét követelte a földrengés Olaszországban, és egy újabb rengés a múlt héten is komoly károkat okozott,

A brit Guardian a La Stampára hivatkozva azt írta, hogy három embert kimentettek a romok alól Marche városában. A lap római tudósítója szerint szerencse, hogy a leginkább érintett területeket a szerdai rengés miatt elhagytak a lakók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.