Veronai tragédia: "Anya, kigyulladt a buszunk, de én jól vagyok"

Forrás: MTI/Varga György -
veronai buszbaleset buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Anya, most ülj le, vagy kapaszkodj meg. A buszunk kigyulladt, de én jól vagyok" – idézte fel a fiú szavait testvére, majd hozzátette, éjjel háromnegyed 12 előtt nem sokkal értesültek a történtekről, majd rögtön hívták a konzult, akit ők ébresztettek, és akkor még nem tudott semmiről. 

A neve elhallgatását kérő lány öccse volt az első, aki miután kiugrott a buszból, rögtön felhívta a családját. "Az öcsém éppen aludt, és hirtelen arra riadt, hogy ég a busz. Szerencséje volt, hogy a busz hátsó részében ültek, ahonnan az ablak kirúgásával mezítláb ki tudtak menekülni. Annyi lélekjelenléte volt, hogy a telefonját még magával tudta vinni" – mesélte a 24.hu-nak a lány.

Egy magyar mentőautó várakozik a veronai buszbaleset könnyű sérültjeinek szállást adó szálloda előtt Forrás: MTI/Varga György

"Az öcsém két barátjának szülei még aznap éjszaka útnak indultak. Szombat reggel 9 óra körül kiértek hozzájuk, és azóta is a gyerekekkel vannak a kijelölt szállodában" – mondta, majd hozzátette: ha minden igaz, akkor nemsokára hazaengedik őket. A fiúnak azonban az összes meleg ruhája bent égett a buszban, így nővére szerint hatalmas segítséget jelentene, ha kaphatna adományozóktól meleg ruhákat, amikor hazaér.

A lány információi szerint ezekben a percekben érkezik az ügyész és a konzul az új okmányaikkal a helyszínre, az éjszaka során pedig Győrfi Pál telefonon tájékoztatta őket a fiú állapotáról, és érdeklődött, haza tudják-e szállítani a fiút, vagy kérnek-e segítséget.

Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa Forrás: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, megszólalt az egyik súlyos égési sérüléseket szenvedett magyar is. Ő a Corriere della Serának, a legnagyobb olasz napilapnak nyilatkozott, és elmondta, hogy az autóbusz Milánó térségében megállt egy rövid pihenőre, talán ekkor váltották egymást a sofőrök, de erről egyelőre nincs pontos információ. A férfi elmondta azt is, hogy a háromsávos autópálya jól ki volt világítva, és nem volt nagy a forgalom, a busz utasai közül néhányan aludtak, többségük azonban fenn volt, a baleset hirtelen történt, a tűz a busz elejében ütött ki.

Mostanra világos, hogy 56-an tartózkodtak az autóbuszon, 54-en kiránduló, síelő, valamint a két magyar állampolgárságú buszsofőr. Az 54 főből 43-an fiatalkorúak, 11-en felnőttek
– mondta megrendülten vasárnap tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

/1701/Veron201712117440Szijjártó Péter: "Bízzunk a Jóistenben"http://www.life.hu/news/20170122-szijjarto-peter-a-fajdalom-meg-elesebb.html"Most fog megkezdődni a holttestek azonosítása" - mondta reggeli sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. News--Veronai baleset: Nem szavahihető tanúnak nyilvánították a szlovák kamionosthttp://www.life.hu/news/20170122-veronai-baleset-nem-szavahiheto-a-kamionsofor.htmlSzijjártó Péter sajtótájékoztatója után a közmédia helyszíni tudósítója számolt be arról, hogy a veronai hatóságok úgy döntöttek, nem veszik figyelembe a szlovák kamionsofőr vallomását, aki látta a szerencsétlenül járt autóbuszt. News--Győrfi Pál: Kész a túlélők listája - Ketten életveszélyes állapotban vannakhttp://www.life.hu/news/20170122-veronai-buszbaleset-megszolalt-gyorfi-pal.htmlA magyar mentősök a helyszínen készülnek a súlyos sérültek hazaszállítására Veronából. News--Friss hírek a tragikus buszbalesetről: Megszólalt az egyik túlélő!http://www.life.hu/news/20170122-veronai-buszbaleset-megszolalt-egy-tulelo.htmlÚjabb részletek derültek ki a magyar diákok tragikus buszbalesetéről. Megszólalt az egyik túlélő is.News--Veronai buszbaleset: Győrfi Pál telefonon számolt be a sérültek állapotárólhttp://www.life.hu/news/20170121-gyorfi-pal-telefonon-szamolt-be-a-veronai-baleset-serultjeinek-allapotarol.htmlKét férfi van életveszélyes állapotban a veronai buszbaleset hat súlyos sérültje közül – tájékoztatta Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-t szombat este. News--Veronai buszbaleset: A tragédia képekbenhttp://www.life.hu/news/20170121-kepeken-a-veronai-buszbaleset.htmlPéntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. A Szinyei gimnázium diákjai és tanárai Franciaországban voltak síelni, éppen hazafelé tartottak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.