Hó és eső várható a hétvégén

Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov -
eső időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az OMSZ figyelmeztetése szerint estétől a Nyugat-Dunántúlt csapadékzóna éri el, melyből egészen szombatig várható eső, havas eső, havazás az országban. Péntek éjfélig a csapadék mennyisége a nagyjából a Zala-Nógrád sávban 15, ezen belül a Délnyugat-Dunántúlon 20 milliméter körül alakulhat.Már pénteken megérkezhet a hó.

Péntekre virradó éjszaka északnyugat felől az eső egyre inkább havas esőbe, főként péntek estétől hóba válthat. Megmaradó, 5 centiméteres mennyiséget elérő vizes, tapadó hóréteg ekkor legnagyobb eséllyel még csak a Dunántúl hegyvidéki részein, síkvidéken esetleg Somogy, Zala, Vas egyes részein lehet.

Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az előrejelzés szerint pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. Az Alföldön elszórtan, másutt többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Estétől a Nyugat-Dunántúlon síkvidéken is lehet már hó, ugyanakkor a Dél-Alföldön néhol zivatarok alakulhatnak ki. A Záhony-Nagykanizsa vonaltól északra élénk, időnként erős lehet a szél is. A leghidegebb órákban 1-6 fok várható. A nappali hőmérséklet az Észak- és Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység nyugati felén 1-7, másutt 8-13 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.