Bábeli zűrzavar a lakberendezésben - Az eklektikus stílus

Forrás: examsuites.com -
enteriőr inspiráció otthon stílus lakberendezés eklektika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó ízléssel vagy megáldva, imádod a különböző korokat és lakberendezési irányzatokat, és otthonodba, ha lehetne, az összeset egyszerre sűrítenéd be? Akkor az eklektika a te stílusod!

Na jó, az eklektika azért nem csak arról szól, hogy különböző stílusú bútorokat és kiegészítőket dobálsz össze a szobában - ennél egy kicsit összetettebb a dolog. Az alábbiakban összeszedtük azokat a jellemzőket, amiket - ha úgy döntesz, hogy eklektikusan kívánod berendezni otthonod - mindenképpen érdemes figyelembe venned.

Forrás: examsuites.com

Skandináv kalandozások - Inspiráció az Észak szerelmeseinek

Tágas, modern, fehér terek – a skandináv lakberendezési stílusról a legtöbb embernek elsőre ezek a jelzők jutnak eszébe. Ez részben igaz is, hiszen ez a stílus lényegében az egyszerűségről és természetességről szól, ha azonban közelebbről is megismerkedsz a skandináv lakberendezéssel, rájössz majd, mennyi kreatív lehetőséget rejt még magában. Megjött hozzá a kedved? A skandináv stílus legfontosabb jellemzőiről itt olvashatsz.

  • Az eklektikus enteriőrök figyelemfelkeltőek és harsányak, jellemző rájuk a szokatlan, megdöbbentő színek kavalkádja. Bár az eklektikának nincs konkrét színvilága, a tökéletes összhang érdekében érdemes néhány ponton megtalálni a közös nevezőt. Ha például komplementer színeket használsz, vagy egy színnek a különböző árnyalatait kevered, akkor egyszerűen alakíthatsz ki harmóniát a kiválasztott helyiségben.
  • Ebben a stílusban jól megfér egymás mellett a fa, a műanyag, a bársony és a rigid fém is, a kontrasztokkal igazán izgalmassá tehetsz egy-egy kompozíciót. Itt is érdemes azonban valamiféle rendszert vinni a káoszba.
  • Az eklektikus stílusban bátran keverheted otthonodban a távoli korok bútorait, kiegészítőit, jellemzőit, mixeld hát őket bátran a figyelemfelkeltő hatás érdekében.
  • Jó tanács: az eklektika valójában egy igen nehéz műfaj, hiszen meg kell találni azt a határt, amin belül otthonodban egy valóban kellemes, barátságos, mégis egyedi enteriőrt hozol létre, és nem billensz át keszekusza ízléstelenségbe. Tudatosan gondold hát át az alapkoncepciót!

De beszéljenek inkább helyettünk a képek! Összegyűjtöttünk néhány igazán jól sikerült eklektikus enteriőrt, inspirálódj belőlük bátran!

/1509/Az_ek201591616388

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.