vásárlás szoba szőnyeg otthon stílus lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szőnyeg a szobánk egyik leghangsúlyosabb textilje, segítségével otthonunkban meleg, családias légkört tudunk teremteni - már ha nem baltázzuk el a szőnyegválasztást! Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az aranyszabályokat, amikre a tökéletes "talpalávaló" kiválasztásakor érdemes odafigyelned.

A méret a lényeg

Ha fukarkodsz a mérettel, a szobád látja a kárát: a túl kicsi szőnyeg ugyanis a teret is beszűkíti. A szőnyegnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a kanapé, a fotelek, a dohányzó asztal mind ráférjen, de legalább a bútorok első lábai alatt szőnyegnek kell lennie.

Forrás: www.novecarpet.com

Ne siesd el!

Mielőtt megvásárolod álmaid szőnyegét, válaszd ki a helyiségbe szánt bútorokat. Ne a kanapét vedd a szőnyeghez, hanem a szőnyeget a már meglévő bútorokhoz.

Jól tervezd meg!

Mindig pontosan mérd le a helyiséget, ahova a szőnyeget szánod, ne hagyatkozz a szemmértékre! A boltokban lógva a legtöbb szőnyeg hatalmasnak látszik, otthon viszont azonnal kiderül, hogy csak optikai csalódás az egész.

Forrás: Thinkstock

Maradj stílusban!

Skandináv, vintage vagy esetleg mediterrán stílusban rendeznéd be a nappalidat? Akkor bizony a szőnyegnek is passzolnia kell a képbe! Szőnyegednek illenie kell a te életstílusodhoz, no meg a szoba stílusához is.

Színkavalkád

Nemcsak stílusban kell passzolnia, jó, ha a szoba berendezései színben is harmonizálnak egymással. Döntsd el, hogy szőnyeged csak egy semleges háttér lesz, vagy domináns eleme a helyiségnek - e szerint válassz a semleges és a feltűnő színek között.

Forrás: Thinkstock

Az anyagiak

A textúra kiválasztásánál gondold végig, milyen helyiségbe szánod a szőnyeget. Az étkezőbe például érdemes rövidebb szálú, könnyebben rendben tartható szőnyeg választanod, míg a nappaliba bátran választhatsz mélyen süppedős darabokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.