lakásdekoráció DIY otthon dekoráció Halloween
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hiedelem szerint október 31-én a legvékonyabb az élőket és a holtakat elválasztó vonal. Ilyenkor az elhunyt lelkek megpróbálnak visszatérni. Ezért öltöznek félelmetes jelmezekbe, díszítik a házukat, lakásukat az emberek ijesztő elemekkel; hogy a rossz kísérteteket távol tartsák maguktól. Bár mára ez az ünnep (is) elanyagiasodott és gyakran olcsó játszadozásnak tűnik csupán, mégis érdemes teret engednünk neki az életünkbe.

A halottak napja egy szomorkás ünnep. Az elhunyt szeretteinkre hiába próbálunk vidáman emlékezni, hiányuk fájdalma ekkor felerősödik. Az emlékezés előtti este azonban még ne a könnyekről, inkább a vidámságról szóljon. Ők is azt kívánnák, hogy életünk tartalmas és boldog legyen. Teremtsd meg az igazi halloween-i hangulatot kevés ráfordított energiával és pénzzel. Csempéssz egy kis mókát, egy kis borzongást november elseje előtt, lásd másként ezt az ünnepet.

Denevérek, boszorkányok, koponyák

Egyszerű dekorációk

Az őszi időszakban nem kell sokáig kutatni egy-egy letört faág után. Alapos tisztítást követően felfüggesztve, vagy épp vázába téve remek alapot szolgáltat a könnyen elkészíthető Halloween lakás dekorációhoz.

Használd ágakat a dekorációhoz Forrás: Paige Russellre/instructables.com, beccasdiy.blogspot

A „dísz" lényegében bármi lehet, mi a legegyszerűbbet mutatjuk meg; a sablonunk segítségével – vagy akár a magad kézügyességével – vágj ki vastagabb fekete papírból denevéreket, majd damil segítségével, akaszd őket elszórtan az ágakra. Rá is ragaszthatod vagy épp csíptetheted őket.

Használd a Life.hu sablonját! Forrás: Shutterstock

Fúj! Így kell nagyon elbénázni a halloween ételeket

Kivel ne fordult volna még elő, hogy nagyon elrontott egy internetről lelesett receptet? Bizony nem mindig sikerül rekonstruálni a fotókon látott csodás ételeket. Az itt összeválogatott hőseinknek is nagyon, de nagyon rosszul sikerült kivitelezni.

Újrahasznosított denevérek

A tojástartókból számtalan remek dolgot lehet készíteni. Most például cuki denevéreket, akár a gyerkőcökkel együtt. Nincs más dolgod, csupán három tartót kivágni, a két szélső alját bevagdosni, lefesteni feketére, majd szemeket ragasztani rá. Ezután átfűzhetsz rajta szalagot és felakaszthatod a csillárra.

Újrahasznosított denevérek tojástartóból Forrás: happyclippings.com

Ijesztően kedves füzérek

Ez az elsőhöz hasonló, ám itt érdemes olyan mintákat választani, melyeken itt-ott átjut a fény. Egyszerűen vágd ki, majd fűzd őket egy madzagra és helyezd el az ajtóknál, lógasd le polcról, de akár a falra is teheted őket.

Vágj ki olyan mintákat, amin valahogy átjut a fény Forrás: fortytworoads.blogspot

A denevér és koponya, minták mellett használhatsz más motívumokat is. A lényeg, hogy ijesztőek és a Halloween-hez köthetőek legyenek.

Használd a Life.hu sablonját! Forrás: Shutterstock
Különleges faldekorációs ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20170314-kreativ-faldekoracios-otletek.htmlEgy nagy, ablaktalan fal megannyi lehetőséget rejt magában. Engedd szabadjára a fantáziád, és inspirálódj nem mindennapi faldekorációs ötleteinkből! Otthon--Inspirálódj a sztároktól - Halloween alkalmából kidekorált celebotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20161013-kozeledik-a-halloween-igy-dekoraltak-a-sztarok-tavaly.htmlKicsit több, mint két hét, és ismét eljön a világító töklámpások éjszkája, azaz itt a várva várt halloween. Hogy ötleteket és inspirációt gyűjtsünk, szétnéztünk kicsit a világsztárok háza táján (Instagram-profilján), és most bemutatunk néhány igen jól sikerült tavalyi celebdekorációt. Otthon--Készíts pihe-puha kopogtatót halloweenre!http://www.life.hu/otthon/20161027-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-halloweeni-kopogtatot-keszit.htmlHamarosan beköszönt a halloween, van még néhány napod, hogy feldíszítsd otthonodat különböző félelmetes, vagy éppen mókás dekorációkkal. A következő videóban Molnár Ginától, a Ginappi, a műhely vloggerétől azt is megtanulhatod, hogyan készíthetsz különleges halloweeni kopogtatót. OtthonOrigoEgyszerű, mégis ötletes kültéri dekorációk halloweenrahttp://www.life.hu/otthon/20161019-otletes-es-egyszeru-kulteri-dekoraciok-halloweenra.htmlTudjuk jól, hogy vannak megszállott halloweenellenesek - ha te is közéjük tartozol, inkább ne olvass tovább -, mi viszont imádjuk az évnek ezt az időszakát és a kreatív halloweeni dekorációkat. Ha te is ki szeretnéd csinosítani otthonodat, egészen pontosan a kertedet, bejárati ajtódat vagy akár házad falát, akkor kövesd egyszerű, mégis ötletes tippjeinket. OtthonOrigoÁlomotthonok - Isabelle d’Ornano grófnő eklektikus párizsi lakásahttp://www.life.hu/otthon/20170924-alomotthonok-isabelle-d-ornano-grofno-eklektikus-parizsi-lakasa-enterior-design.htmlA Quai d'Orsay-n, azaz a Szajna bal partján lévő nívós rakparton található az a csodálatos épület, melyben ezer és ezer dolog talál egymásra, annak ellenére, hogy különböző korokból származnak. Egy modern grófnő lakása, valóban igazi álomotthon. OtthonOrigoHelykihasználás felsőfokon - Lakások 50 négyzetméter alapterület alatthttp://www.life.hu/otthon/20170927-kis-lakasok-50-negyzetmeter-alapterulet-alatt-lakberendezes.htmlHa egy kis otthonról álmodsz, vagy épp már benne élsz, és szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle, a következő belső terek egész biztosan le fognak nyűgözni. Bizonyítják, hogy a kreatív korlátok inspiráló áttörést eredményezhetnek. Ezek a kis, még az 50 négyzetmétert sem elérő lakások olyan tökéletes és egyedi belsőépítészeti megoldásokat vonultatnak fel, amelyekkel szinte már saját személyiséget nyernek. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.