Így sminkelj, ha szemüveges vagy

tavasz tippek tavaszi smink szemüveg Gáspár Viki tippek-tanácsok smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gáspár Viki sminkmester és sminkoktató legutóbb ellátott minket tavaszi sminktrend-előrejelzéssel, a Facebook oldalunkon azonban Mira azt kérte tőle, hogy szemüvegeseknek is írjon ötleteket. A Life.hu szakértője teljesítette ezt a kérést.

Kedves Viki!

Olvastam
legutóbbi, tavaszi sminktrendekről szóló előrejelzésedet, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. És szemüveges vagyok, így elég sok tippet máshogyan kell értelmeznem. Sokszor úgy érzem, hogy nem tudom megcsinálni azt a sminket, amelyiket szeretném, mert a szemüvegem akadályoz benne.

Tudnál nekem tippeket adni, hogy szemüvegesként hogyan sminkelhetek és hogyan lehetek én is trendi tavasszal?

Köszönöm,
Mira

Thinkstock
Thinkstock

Kedves Mira!

Az első és legfontosabb dolog a jó szemüvegkeret kiválasztása. Mindig az arcformáddal ellenkező alakút érdemes választani, például kerek arcúak ne válasszanak kerek keretet, a szögletes arcúak pedig szögleteset, mert egy jó formájú keret lágyít és ellensúlyoz.

A másik nagyon fontos dolog, hogy minden szemüvegkeret mögé kell egy szépen formázott és a hajszínnel megegyező színű szemöldök.

A smink mindig kicsit hangsúlyosabb legyen, legalább szemceruzával ki kell emelni a szem kontúrját. Akinek nem nagyítós a lencséje, mindig sminkelhet erősebben, mert a szemüvegkeret kicsit eltakarja a tekintetet. Egy jó sminkkel a szemüvegesek ugyanúgy ki tudják emelni a tekintetüket, mint azok, akik nem hordanak szemüveget. Akik fehér vagy keret nélküli szemüveget hordanak, azoknak a smink egyenesen kötelező.

Üdv: VikiTedd fel kérdéseidet az szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.