Magnéziumolaj - új csodaszer a bőrnek? Ezeket mindenképp tudnod kell róla!

Forrás: Thinkstock -
magnézium szépségápolás magnéziumolaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magnéziumolaj tipikusan olyan anyag, aminek bőrápoló hatásairól nem sokat lehetett hallani, eddig ugyanis leginkább csak magnéziumpótlásra használták. Vajon tényleg helyettesítheti a hidratáló krémeket, ráadásul még a pattanásaidat is kezelheted vele? Most eláruljuk!

Mi az a magnéziumolaj?

Ez tulajdonképpen nem egy olaj, csak magnézium-klorid vízben feloldva, az olajos állagát pedig az erősen koncentrált elemek és a víz összekeveredése miatt kapja. A magnéziumot alapvetően nem szokták bőrápolásra használni, de remek lehetőség lehet magnéziumhiány kezelésére és a bélmozgás szabályozására. Segít a gyulladások, fájdalmak, az izomláz, izomgörcsök és az ízületi gyulladással kapcsolatos sérülések enyhítésében.

Forrás: Thinkstock

Tényleg segíthet tisztán tartani az irritált bőrt?

A magnéziumolaj gyors felszívódása miatt úgy viselkedik, mint egy nedvesítőszer, ami segít a bőr hidratálásában és rugalmasságának megtartásában. Nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy milyen hatással van az irritált bőrre, ám számos laborvizsgálat kimutatta, hogy a magnézium lebontja a zsírokat és olajokat, éppen ezért tudja csökkenteni a bőr zsírosodását is. Mindezek mellett segít a stressz leküzdésében és javítja az alvás minőségét, valószínűleg éppen ezért tudja megszüntetni az olyan stressz által kiváltott bőrproblémát, mint a pattanás.

Így használd!

Habár a legtöbben úgy gondolnánk, a magnéziumot szájon át kell bevinni a szervezetbe, a bőrön keresztül még ennél is gyorsabban tud felszívódni. Akár magadnak is készíthetsz, ha a magnéziumot forró vízbe meríted és a keveréket egy dezodoros palackba töltöd. Nagyon fontos, hogy az olajat ne dörzsöld bele közvetlenül az arcodba, érdemes először 5-6 spricceléssel kezdeni naponta, amit néhány nap elteltével akár 20-ig is növelhetsz. Manapság már kaphatók olyan készítmények, amelyek ezt a keveréket tartalmazzák, de mindegyik más és más mennyiségű hatóanyaggal rendelkezik, így még a használat előtt érdemes elolvasni a címkét.

Forrás: Thinkstock

Mik lehetnek a veszélyei?

Bár azt mondják, hogy szinte lehetetlen túladagolni a magnéziumot, azért bánj vele óvatosan! Ha túl sok magnézium kerül a szervezetedbe, az az úgynevezett GI mellékhatásokhoz vezethet, amely laza és vizes székletet eredményez. Ha hasonló mellékhatásokat tapasztalsz, mindenképp fordulj egészségügyi szakemberhez, mielőtt tovább használnád.

Life.hu tipp

Egészségünk és szépségünk megőrzésében, valamint a megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszanak a hidegben sajtolt növényi olajok. Ezekre a bennük rejlő telítetlen zsírsavak és vitaminok miatt van szükségünk. A Life.hu korábban ITT összegyűjtötte azokat a nélkülözhetetlen és jótékony olajokat, amelyektől egészséges és gyönyörű leszel még a leghidegebb napokon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.