Ezt ne csináld! Szakértők óvnak a TikTok-on terjedő őrülettől

Forrás: Shutterstock -
kozmetika gyantázás szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértő figyelmeztetett a TikTok „cukros" gyantázással kapcsolatos trendjére, amely szerinte égési sérüléseket és hegesedést okozhat az intim területeken.

Ellepték a TikTok közösségi médiát azok a videók, melyek a cukros gyantázást népszerűsítik. Normál esetben ezt szakemberek végzik egy szalonban, a koronavírusnak köszönhetően azonban most sokan otthonukban is megpróbálkoznak vele.

Helyesen elvégezve a cukros gyantázás kevesebb irritációt okozhat, mint a hagyományos gyantázás vagy borotválkozás. Stephanie Taylor, aki intim egészségügyi szakértő azonban azt is elmondta, hogy az embereknek kétszer is meg kell gondolniuk, mielőtt ezzel a házi szépségápolási kezeléssel az intim területeken próbálkoznának - írja a Daily Star.

Sokan kénytelenek otthon gyantázni a koronavírus miatt. Forrás: Shutterstock

"A cukrozás, - amely magában foglalja a cukor és a citrom forrásban lévő vízzel való összekeverését, hogy ragacsos oldatot hozzon létre - , súlyos sérülést okozhat az intim terület érzékeny bőrének, ha a víz hőmérséklete túl forró. Fájdalmas égési sérüléseket, veszélyes fertőzéseket és visszafordíthatatlan hegesedést okozhat" - nyilatkozta a lapnak Stephanie Taylor.

A szakértő mindenképpen azt ajánlja, hogy hagyjuk meg az intim gyantázást a kozmetikusoknak. Használjunk borotvát vagy vásároljunk megbízható termékeket elismert márkáktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.