Ragyogó arcbőrre vágysz? Ezeket a szérumokat szerezd be!

arcbőr szérum szép arc hatóanyag magazin bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki makulátlan, hidratált, ragyogó arcbőrre vágyik. Te is, én is. De mégis hogyan érhetnénk el ezt a vágyva vágyott állapotot? Mondjuk a megfelelő szérumok segítségével.

Szögezzük le, hogy tökéletes és teljesen makulátlan arcbőr nem létezik. Olyan arcbőr pedig főleg nem, amit manapság a közösségi oldalakon láthatunk. Olyan arcbőr, ami porcelánszerű, amelyen nincsenek pórusok, amely teljesen ránctalan. Ezek a képek nem a valóságot mutatják, hanem valami filtert húztak rájuk, amitől tökéletesnek hatnak. Szóval jobb is, ha a fent említett és hasonló igényeket gyorsan ki is verjük a fejünkből, és inkább arra koncentrálunk, hogy kihozzuk a saját bőrünkből a maximumot. Ez a maximum pedig – ezt is fogadjuk el – mindenkinél más és más, mivel mind különbözőek vagyunk.

Az arcbőrünk állapotát ennek ellenére jelentősen javítani tudjuk, ha tudatosan állunk az ápolásához.

Egy következetes arcápolási rutin és a megfelelő hatóanyagok pedig igenis képesek arra, hogy ragyogóvá varázsolják a bőrünket. A különféle szérumok például sokat segíthetnek ezen a téren is.

De mik is azok a szérumok?

A szérumok vagy boosterek olyan magas hatóanyag-tartalmú készítmények, amelyek pont a koncentráltságuk miatt különösen jól kezelnek egy-egy problémát (pattanások, foltok stb.) vagy különösen jót tesznek az alapvetően problémamentes bőrnek is. A szérumok ráadásul

a bőr mélyebb rétegeibe is képesek bejuttatni a hatóanyagokat, valamint, mivel nincs bennük általában zsíros összetevő, így nagyon könnyedek, gyorsan beszívódnak.

Nézzünk is meg közelebbről azt a két szérumot, amelyet érdemes mindenkinek beépítenie a napi arcápolási szokásaiba.

Forrás: Shutterstock

C-vitamin szérum

A C-vitaminos szérum használata mindenkinek erősen ajánlott, aki elmúlt 25 éves. Ez az összetevő egy igazi jolly joker, ugyanis serkenti a kollagéntermelést, remek antioxidáns, csökkenti a gyulladásokat, gyorsítja a regenerációt, de még a fényvédő hatását is felturbózza. Nem mellesleg pedig

ez az a hatóanyag, amely tényleg ragyogóvá varázsolja az arcot, ugyanis ad egyfajta természetes bőrfényt neki. Szóval, ha csak egy szérumra tehetnéd le a voksodat, akkor ez legyen az.

Amit még érdemes tudni, hogy a C-vitaminos szérumok tartalmazhatnak tiszta C-vitamint (aszkorbinsav) vagy C-vitamin származékokat, illetve különböző koncentrációban (általában 10-30%) és állagban (általában vizes vagy géles formulák) is megtalálhatóak a boltok polcain. A C-vitaminos szérumoknak érdemes a reggeli rutinban szerepelniük, mivel fokozzák a fényvédő hatását. Ennek ellenére nyugodtan mehet az esti rutinba is vagy akár reggel és este is használhatjuk.

C-vitamin szérum Forrás: Shutterstock

Hialuronsav szérumok

Csodaszerek nem léteznek. Vagy mégis? Ha a hialuronsav nem is oldja meg minden bőrproblémánkat, attól még igenis lehet igazi sztár az arcápolás terén – egy olyan hatóanyag, amelyre mindenkinek szüksége van, aki üde és életteli arcbőrre vágyik. Miért? Mert a hialuronsav a hidratálás igazi nagyágyúja, ugyanis fokozza a bőr vízmegkötő képességét (akár a saját súlyának ezerszeresét is képes vízben megkötni). Márpedig

akármilyen bőrtípusba is tartozunk hidratálásra szükségünk van, hogy fiatalos és ragyogó legyen a megjelenésünk.

Emellett a hialuronsav a bőr védőrétegét is erősíti, sőt a gyulladáscsökkentésben is a segítségünkre lehet.
A hialuronsavas szérum kiválasztásánál érdemes arra figyelni, hogy a termék mekkora molekulákat tartalmaz, mivel a hialuronsav többféle molekulasúlyú lehet - és mindegyiknek más a fő erőssége. A legjobb, ha a szérumunkban van kis, közepes és nagy hialuron molekula is. Az alkalmazását tekintve szinte egyáltalán nincsenek megkötések. Bármivel kombinálható és bármikor felkenhető, ahogy kényelmes, betartva azt a szabályt, hogy mindig a hígabb arcápoló termékektől haladjunk az egyre sűrűbbek felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.