Még alvás közben is roncsolódhat a hajunk: ezeket tehetjük, hogy elkerüljük

Thinkstock -
hajápolás haj alvás
Azt mindannyian tudjuk, hogy a hajvasalással ártunk, de azt talán kevésbé, hogy még alvás közben is roncsolhatjuk a tincseinket. A szakértő elárulta, mit ne csináljunk, ha egészséges hajkoronát szertnénk.

Sokat tudunk arról, hogy mire kell figyelnünk, ha ragyogó hajkoronát szeretnénk: fontosak a hővédő készítmények hajszárítás előtt, a hajvasalást pedig jobb teljesen elkerülni. Talán nem is gondolnánk, de még alvás közben is roncsolhatjuk a hajszálainkat, a szakértő, Eva Proudman megosztotta, mit tehetünk ellene.

Vizes hajjal például tilos lefeküdnünk, ugyanis az éjszakai mozgolódás során sokat roncsolódhatnak a szálaink. Lefekvés előtt érdemes bekötni a hajunkat, de nem akármivel: selyem vagy szatén anyagú kendő lehet a legjobb választás. Laza fonatokat is készíthetünk lefekvés előtt, amiket szintén selyem vagy szatén hajgumival fogjunk össze, valamint ilyen anyagú párnahuzatot is érdemes beszerezni - írja az Express.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a hajmosás közben

A hajmosás időigényes feladat, de elengedhetetlen az egészséges hajhoz. A híres fodrász Jonathon Van Ness szerint az emberek nagy része rossz rutint követ a hajápolást illetően.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.