Vízálló smink kontra szódásüveg? Ki lesz a győztes?!

Ez a sminkforma optikailag megnöveli a szemed nagyságát.
Forrás: pixabay.com -
locsolkodás víz smink
A vízálló smink kétség kívül az egyik legtartósabb fajta, ami képes ellenállni a locsolás hagyományaiból fakadó szódacseppeknek. A legmodernebb formuláknak köszönhetően manapság szinte bármilyen termékből készíthetünk mesés külalakot, éppen ezért 3 szuper inspirációt hoztunk nektek, ha nem szeretnétek húsvét hétfőn "pandamacik" lenni.

Kijelenthetjük, hogy húsvétkor nem feltétlenül a kifejező smink a fontos, sokkal nagyobb szerepe van azoknak a formuláknak, amikből tudunk vízálló sminkeket alkotni. Ugyanis, mint minden évben, idén is eljön egyszer az a bizonyos húsvét hétfő, amikor sokaknak zúdulhat a nyakába egy vödör víz. Ha te sem szeretnéd, hogy a sminked elmaszatolódjon, akkor ez a cikk ma neked szól, ugyanis 3 csodás vízálló inspirációt hoztunk neked!

Vörös ajkak

Vízálló opció manapság mindenféle terméktípusból létezik, kezdve a tustól, a szempillaspirálon át egészen a korrektorig és a krémpirosítóig. A drogériák polcain bármely márkától találhatsz neked tetsző termékeket. Ha kedveled a nude árnyalatú szemsminkeket, illetve a vörös színnel kihangsúlyozott, élettel teli ajkakat, akkor ez a te sminked! A képen jól látható, hogy a halványabb árnyalatú alapozó, a meleg barna bronzosító, és a vörös ajkak mellett egy nagyon lágy és visszafogott, föld színekből álló szemsmink mennyire jól áll a kékszemű modellnek. Ha neked is hasonló színű a szemed, akkor mindenképpen érdemes kísérletezned! A smink ívét a visszafogottsága ellenére mégis a vízvonalban található highlighter adja, ettől lesz igazán ünnepi. Érdemes sminkfixálóval befújnod a teljes sminket, biztos, ami biztos.

Szájhangsúlyos, vízálló smink a barnább árnyalatok kedvelőinek
Szájhangsúlyos, vízálló smink a barnább árnyalatok kedvelőinek
Forrás: Thinstock

Fekete-arany, az örök klasszikus

Szinte minden alkalomra tökéletes és bomba választás az arany-fekete füstös smink, a barna szeműeknek különösen jól áll! Ezt a sminktípust kifejezetten azoknak ajánljuk, akik jobban kedvelik a szemek kihangsúlyozását, ugyanis a füstös külalakhoz mindig jobban illik egy nude árnyalatú ajakfény, vagy egy matt textúrájú rúzs. Lehet karácsony, szilveszter, húsvét, az alkalom teljesen mindegy, annyi bizonyos, hogy a fekete smokey eye bármikor, bárhol megállja a helyét! 

Az örökké klasszikus, fekete, füstös smink a barna szeműek legjobb választása!
Az örökké klasszikus, fekete, füstös smink a barna szeműek legjobb választása!
Forrás: Shutterstock/MillaF

A színek szerelmeseinek

Színek szerelmesei, figyelem! A tavasz beköszöntével nyugodtan elővehetjük a vadabb énünket - ami a sminkeket illeti -, s kipróbálhatunk néhány igazán extra árnyalatot! A sárga összes színkombinációját szemedre varázsolhatod, hidd el, mindenki a te sminkedre fog emlékezni húsvét hétfőn! Ami pedig még ennél is jobb, az a vízálló formula, melyet, mint már említettem, bármilyen drogériás termékkel elérhetsz. A narancs és citrom árnyalataihoz érdemes szintén hasonló tónusú rúzst felkenned, de akár a barack, vagy a ferrari piros is szóba jöhet. 

Tavaszi színek, öröm, vidámság!
Tavaszi színek, öröm, vidámság!
Forrás: Forrás: Thinkstock

Egy szó, mint száz, reméljük, mindenki megtalálja a neki tetsző smink inspirációt, mi pedig nagyon sok locsolót, és kellemes ünnepeket kívánunk kedves olvasóinknak!

3 klasszikus sminkelési hiba, amelyektől öregebbnek tűnsz

Neves kozmetikai szakértő osztotta meg a leggyakoribb sminkelési hibákat, amelyek öregítik a nőket. Tanácsokat is adott arra, milyen technikákat használhatunk ezek helyett.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.