Ha egyetlen kozmetikumot használsz lefekvés előtt, ez legyen az

szemránckrém, bőrápolás
Shutterstock - Beauty Agent Studio
bőrápolás szemránckrém rutin
A testünk minden éjjel azért dolgozik, hogy megújuljon, és a bőrünk is pont ugyanezt teszi. A bőrgyógyász most elárulja, hogyan segíthetjük a “munkáját”.

Ahogy az egész testünknek, úgy a bőrnek is van cirkadián ritmusa. Éjszaka pihen, nappal pedig védelmet nyújt. Keményen dolgozik, hogy kipihenje a stresszt, ami a nap folyamán érte ezért fontos, hogy az éjszakai órákban, amikor a bőrápoló termékek a leghatékonyabbak, a legtöbbet hozzuk ki a rutinunkból.

"Az UV-sugárzás, a környezetszennyezés és más stresszhatások okozta károk helyreállítása éjszaka történik, amikor a bőr vérkeringése fokozódik" - mondta Dr. Sonia Badreshia bőrgyógyász a Huffpostnak. Hozzátette: ekkor fokozódik a kollagéntermelés is, és a káros szabadgyökök semlegesítődnek. A bőr megújulásának üteme éjszaka megduplázódik.

Ha nem végzünk célzott éjszakai ápolást, akkor elszalasztjuk a lehetőséget, hogy támogassuk a bőrünket a természetes megújulásában. Az éjszakai bőrápolási rutinnak elő kell segítenie a regenerációt. A bőrgyógyász azt mondja, nem szabad kihagyni az esti rutinból a szemránckrémet.

A bőrünk vizet veszít éjszaka, de megelőzhetjük ezt. Bár egyesek azt mondják, hogy a szemránckrém felesleges, az igazság az, hogy ezek a termékek általában gazdagabbak, mint egy egyszerű hidratáló. Pótolja a vizet és támpanyagokkal látja el ezt a nagyon érzékeny területet. A dehidratált szemek fáradtabbnak tűnnek reggel, ezért javaslom, hogy lefekvés előtt használjunk szemránckrémet

 - mondta az orvos. 

Könnyű elhamarkodottan besorolni a bőrt a száraz, zsíros vagy vegyes kategóriába, és emiatt hibásan megválasztani a kezelésére szolgáló arctisztítókat, krémeket és egyéb kozmetikumokat. Van azonban egy ingyenes, és rendkívül egyszerű praktika, amellyel könnyen eldönthetjük, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.