csak egészség legyen! ránctalanítás tudatos bőrápolás bőrápolás
Új sorozatunkban eláruljuk, hogy a különböző életkorokban miként kell ápolnunk ahhoz a bőrünket, hogy megelőzzük a ráncok kialakulását vagy éppen leszámoljunk a már megjelent szarkalábakkal.

40-es évek

A ráncaink ilyenkor kezdenek elmélyülni, és már nemcsak a homlokon, de a szem és száj körül is lehetnek. Ráadásul a pigmentfoltokkal és a bőr egyenetlenségeivel is fel kell venni a harcot.

Milyen a bőr állapota?

A szervezetben csökken az ösztrogénszint, ami hatással van a kollagén- és elasztintermelésre, mellette pedig a hidratáltságra is. A faggyúmirigyek még jobban összezsugorodnak, így még szárazabbá válik a bőrünk és kezd elvékonyodni.

ránctalanítás, bőrápolás 40-től
50 felé a pigmentfoltok és különböző hibák látványosabbá válnak.
Forrás: Shutterstock

Mire kell ügyelni?

  • Mivel lassabban képződnek új sejtek és az elhalt hámsejtek könnyebben felhalmozódnak, amitől a bőr fakó és száraz lesz, ezért rendszeres arcradírozásra és mélytáplálásra van szükség.
  • Használjunk olyan krémeket, amelyek aktív összetevőket tartalmaznak, vagyis hialuronsavat, retinolt, kollagént.
  • Fektessünk hangsúlyt a szemkörnyék ápolására is.
  • Az arc után a nyak és dekoltázs tájékán jelennek meg elsőként a ráncok, mivel itt vékonyabb a bőr, így ezekre az érzékeny területekre is külön gondot kell fordítani.

Miknek van szerepük?

Hialuronsav: A ránctalanító termékek leghatékonyabb összetevője. Ez egy természetes, az emberi szervezetben jelen lévő vegyület, ami főleg a bőr állapotáért felel. Képes megkötni a vizet, visszaadja a bőr rugalmasságát, ráadásul kitölti az apró ráncokat is. Idővel a kollagénhez hasonlóan eltűnik a szervezetből, ezért van szükség arra, hogy kívülről is pótoljuk.

Q10: A hialuron mellett a leggyakrabban Q10 koenzim, vagy egyszerűbben Q10 szerepel a ránctalanító krémekben. Természetes módon termelődik a szervezetünkben, kitűnő antioxidáns, így semlegesíti a káros szabadgyököket, emiatt lassítja a bőr öregedési folyamatait, és regenerálja a sejteket.

 

50-es évek

Sajnos az öregedés folyamata eléggé felgyorsul, a ráncok elmélyülnek, a pigmentfoltok és különböző hibák látványosabbá válnak, és az arckontúr is kezd megereszkedni.

Milyen a bőr állapota?

Csökken a tápanyagellátása, veszít a rugalmasságából, tömörségéből. A felső rétege elvékonyodik, emiatt sérülékenyebbé, érzékenyebbé és szárazabbá válik. A sejtek megújulóképessége még jobban lelassul.

Mire kell ügyelni?

  • Használjunk olyan krémeket, amelyek a pigmentáció változásának észrevehető jeleit is halványítják.
  • Az arcradírozás mellett a hámlasztás is nagyon fontos, és választhatunk közepes vagy akár erős hatású változatokat is. Ezek segítenek abban, hogy halványabbá tegyük, esetleg eltüntessük a bőr elváltozásait.
  • Jöhetnek azok a kencék, amelyek magasabb koncentrációban tartalmazzák az összetevőket, például szérumok, esszenciák, boosterek.

60-es évek

A megfelelő hidratálás a kulcs, mivel ezzel tudunk leginkább javítani a megjelenésünkön.

Milyen a bőr állapota?

A sejtek víztartalma már nagymértékben csökken, ahogy a bőr tömörsége és vastagsága is. A pigmentfoltok már jól láthatóak, az arckontúr pedig fellazul.

pigmentfoltok
A pigemntfoltok nem csak 60 felett jelentenek gondot.
Forrás: Shutterstock

Mire kell ügyelni?

  • Keressük azokat a krémeket, amelyek a bőrtömörséget fokozzák vagy éppen az arckontúrokra hatnak.
  • Az éjszakai arcápolásra éppen annyi időt fordítsunk, mint a nappalira.
  • Hetente legalább kétszer-háromszor használjunk olyan arcmaszkokat, amelyek anti-aging hatásúak és gazdagok tápanyagokban, hogy feltöltsék a sejteket.

Tisztelt Olvasóink!

Amennyiben érdeklődését a témával kapcsolatban felkeltettük, ajánljuk figyelmébe a Figyelő rendezvénysorozatát, ahol az egészséggel és az életmóddal foglalkozunk. A május 28–29-i kétnapos konferencián olyan fontos témákról is szó lesz egyebek között, mint a paradigmaváltás az egészségügyben, a gyógyszeripar kitörési pontjai, a mesterséges intelligencia szerepe és a korszerű táplálkozás, életvitel. Előadóink az ágazat vezető szereplői. A Mediaworks Hungary Zrt. Csak egészség legyen! című konferenciájára jegyek még kaphatók az alábbi címen: https://rendezveny.figyelo.hu/ .

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.