Gryllus Dorka Kulka János színész könnyek megemlékezés sztár Fullajtár Andrea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véres lábnyomokkal az ingjén, zaklatottan emlékszik vissza a tatárszentgyörgyi romagyilkosság áldozataira Kulka János.
Kulka a tatárszentgyörgyi bírósági tárgyalás jegyzőkönyvéből idézi fel a négy évvel ezelőtti rettenetes tragédia perceit egy megemlékezésben. A közismert színész könnyeivel küzdve mondja el a gyermekgyilkosságról szóló részt, mialatt hófehér ingére véres lábnyomokat vetítenek. Ez volt az a romagyilkosság, melynek során édesapja mellett az ötéves Robika is életét vesztette.

Forrás: origo/Pályi Zsófia
Forrás: origo/Pályi Zsófia


Az X Kommunikációs Központ a Bőrük volt a bűnük című megemlékezés sorozatban Gryllus Dorka, Fullajtár Andrea és Nagy Zsolt is részt vállalt. A sorozatban megemlékeznek arról a második világháború óta nem látott faji indítékú támadássorozatról, amelyet romák ellen indítottak és amelynek során hatan meghaltak, többen súlyosan megsebesültek. A feltételezett támadókat elfogták, ügyükben 2013 nyarán születhet ítélet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.