Ezért visel néhány olimpiai úszó két úszósapkát – Hosszú Katinka is!

Forrás: AFP/Odd Andersen -
úszás Hosszú Katinka úszósapka RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először éppen Hosszú Katinka kapcsán merült fel, hogy miért visel két úszósapkát. Aztán kiderült, többen is így tesznek. 

Úgy tűnik, az amerikaiak nem tudták megemészteni, hogy Hosszú Katinka és amerikai edzője ilyen hatalmas sikereket érnek el a riói olimpián, úgy, hogy még csak nem is doppingol a magyar sportoló. Ugyanis elővették a kérdést, hogy miért visel egyszerre két úszósapkát.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az is számít ugyanis az eredménynél, milyen anyagból van az úszódressz, milyen technikával ugrik valaki a vízbe, és mennyi haj van a fején. Sokaknak viszont még csak most tűnt fel, hogy egyesek két úszósapkát is viselnek.

Elsőként az SB Nation szólta meg Katinkát,

hogy miért viseli duplán. Koránt sincs viszont egyedül, még az amerikai úszók közül is többen így tesznek, köztük Michael Phelps is.

Bár úgy tűnik, hogy egy plusz réteg hátrányt okozhat, kiderült, hogy egyrészt segít megtartani a szemüveget, hogy ne essen le az úszó fejéről, másrészt a két úszósapka két különböző anyagból készül, amelyek tulajdonképpen kiegészítik egymást.

Egy a kézben, egy a fejen Forrás: AFP/Odd Andersen

Az első sapka jellemzően latexanyagú, jobban megmarad a fejen, viszont gyűrődik, ezért tesznek rá egy szilikon úszósapkát is. Nincs ránc, az úszó gyorsabb lehet – írja a Ma.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.