Britney Spears gyámsága Free Britney alkohol Britney Spears Britney Spears szabad
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű énekesnő közel 14 éve állt édesapja gyámsága alatt, semmiről sem dönthetett önállóan. Most azonban újra szabad és ezt nem csak a rajongók, hanem ő is megünnepelte.

Britney Spears 2008-ban, még a válása után kapott idegösszeomlást, amit pszichiátriai kezelések sora követett; végül a Los Angeles-i bíróság úgy látta jónak, ha ideglenesen édesapja gondnoksága alá kerül, mondván: az énekesnő túlságosan fogékony volt a negatív befolyásolásra, mentális állapota miatt képtelen saját döntéseket hozni.

Britney és párja, Sam még 2018-ban Forrás: Getty Images for GLAAD/J. Merritt

Az ideiglenes gyámság azonban közel másfél évtizedig kitartott. A bíróság többször is felülvizsgálta az ügyet, de mindig úgy látta jónak, ha valaki szorosan felügyeli a labilis énekesnő életét. A 39 éves Spears idén adott be újabb keresetet a gondnokság és apja pénzügyi felügyeletének megszüntetését kérve.

Az énekesnő apja szemére vetette, hogy akarata ellenére tartották őt egy pszichiátriai intézményben és olyan gyógyszerek és fogamzásgátló szedésére kényszerítette őt, amelyek megakadályozták, hogy teherbe essen - írja az Origo.

Ezt gondolja Lady Gaga arról, hogy Britney Spears felett megszűnt a gyámság

Miután megszűntették Britney Spears gyámságát, a Grammy-díjas énekesnő, Lady Gaga megható sorokkal fejezte ki együttérzését és támogatását.

Az újabb kérvény pedig célt ért: egy Los Angeles-i bíróság megszüntette Britney Spears 13 éve tartó gondnokságát. Ennek értelmében az énekesnő ismét teljes mértékben maga dönthet sorsáról, beleértve 60 millió dollára becsült vagyonát is. A döntést párjával, Sam Asgharival pezsgőzve ünnepelte a West Hollywoodban található Catch nevű klubban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.