Elárulta egy szakember: kialakulhat-e igaz szerelem a Nagy Ő villájának falain belül

Forrás: TV2 -
párkeresés Nagy Ő TV2 párkereső műsor Árpa Attila szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nézők is nyomon követhetik, ahogy Árpa Attila keresi a szerelmet a Nagy Ő című műsorban. Ezúttal egy szakember arról vallott, mennyi esélye van Attilának arra, hogy rátalál az igazi szerelem a villában.

Nézőként érdekes látni, ahogy 19 mindenre elszánt nő küzd a Nagy Ő kegyeiért. Egy-egy hölgy már az első találkozás alkalmával fülig belezúgott Attilába, a műsorban nincs hiány összeomlásokban, szerelmi vallomásokban, és persze könnyekben sem.

Árpa a műsor előrehaladtával egyre több hölggyel ismerkedik meg közelebbről, de a végén itt is csak egy maradhat. A műsor kapcsán a Ripost megkereste dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológust, aki elárulta, létrejöhet-e egy ilyen műsor keretein belül őszinte szerelem és hosszú távon jól működő párkapcsolat.

Forrás: TV2

"Alapvetően ahhoz, hogy két ember között kialakuljon egy kapcsolódás és a szerelem, idő kell. Hisz idő, mire megismerjük a másikat.

A műsorban szereplő lányokra inkább az a jellemző, amit csak rózsaszín ködként szoktunk emlegetni. Nyilván idealizálják a Nagy Ő-t, ami automatikusan egy alá-fölérendelt viszonyhoz vezet.

Gyakorlatilag minden hölgynek el kell adnia magát, jellemző lehet rájuk, hogy elszakadnak a valóságtól, folyamatosan becsapják önmagukat, adott esetben a valóságképük is eltorzul, miközben egymással csatáznak a férfi figyelméért. Ez különösen egy instabil önértékelésű nő számára veszélyes, hiszen ha kiesik, az tovább rombolja az önértékelését" - kezdte a lapnak Makai.

"Vélhetően ő a megérzéseire fog hagyatkozni, de ha kilépnek a nagyvilágba a választott hölggyel, akkor nagyon tudatosan kell építeniük a kapcsolatukat. Nagyjából a nulláról, hiszen a villa falai között egy csomó olyan ismerkedési fázis kimaradt, ami létfontosságú egy jól működő párkapcsolathoz. Ha ezeket a lépéseket kihagyják, akkor meg vannak számlálva a napjaik egy párként" - összegezte véleményét a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.