Ábel Anita: "Sose nézek hátra"

TV2 Hazatalálsz sorozat Ábel Anita magazin Szomszédok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élete első napi sorozatszerepét alakítja.

Hosszú idő után ismét színésznőként láthatjuk a képernyőn Ábel Anitát, aki az elmúlt évek során többféle tévés produkcióban, sokféle szerepben kipróbálta már magát, ám palettájáról a napi sorozatok eddig lemaradtak. A Szomszédok ugyanis, melyet nemrég nagy sikerrel ismételt naponta a köztelevízió, egykoron kéthetente került csak képernyőre.

Egy napi vetítésű sorozat készítése feszes tempót igényel, és rövid idő alatt kell minél több jelenetet, epizódot leforgatnia a színészeknek. Emellett színházban játszani, tévéműsort készíteni vagy bármi mást forgatni nem egyszerű feladat, sokan emiatt is esnek el bizonyos lehetőségektől. Ábel Anitát is hívták már több produkcióba, de sokszor azért kellett nemet mondania, mert nem tudta volna összeegyeztetni a tévés munkáival.

– mesélte Anita a Life.hu-nak.

"Az, hogy a Hazatalálsz most talált meg, ez egy nagyon szerencsés együttállás, mert tavaly nyáron pont volt egy olyan időszak az életemben, amikor nem tévéztem, így boldogan mondtam igent, amikor a casting végén felkértek a szerepre."

Ábel Anita és Pindroch Csaba a Hazatalálsz sajtóvetítésén Forrás: TV2 Sajtószoba

Ábel Anita alakítja a január 23-án induló új drámasorozat, a Hazatalálsz egyik állandó szereplőjét, Szilvit, a történet helyszínül szolgáló Farkasliget polgármester-helyettesének feleségét.

"Szilvi egy nagyon humoros nő, akinek kicsit rossz a házassága, és sajnos van oka a féltékenységre... igazából teljesen más habitusú, mint én vagyok, de magamra tudtam formálni a szerepet. Pindroch Csabával, aki a férjemet alakítja, mindketten lágyítottunk a karaktereken, a kettejük kapcsolatán - és szerintem nagyon szerethető páros lettek."

Anita is részt vett a szereplőválogatáson, és örömmel mondott igent, amikor a végén felkérték, hogy játssza el Szilvit. Akkor úgy tűnt, hogy csak erre a munkára kell majd összpontosítania.

"Persze az élet megint máshogy alakult, mert bejött egy tévés felkérés is, így tavaly nyáron párhuzamosan csináltam egy tévéműsort és ezt a sorozatot, de hál' Isten a rugalmas kollégákért, nagyon jól össze tudták egyeztetni a két produkciót, így semmi fennakadás nem volt" – meséli Anita, akinek nemrég ért véget egy hosszabb periódusa, ugyanis befejeződött a LifeTV-nél vezetett reggeli műsora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.