Harry herceg kamaszként éveken át azt hitte, édesanyja nem halt meg, csak bujkál

Forrás: AFP/Johnny Eggitt -
királyi család Diana hercegné bujkálás kamasz Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg mindössze 13 éves volt, amikor édesanyja, Diana elhunyt egy párizsi autóbalesetben.

Harry két héttel 13. születésnapja előtt kapta meg élete legfájdalmasabb hírét, miszerint Diana hercegné életét vesztette egy autóbalesetben. A brit királyi családnak évekkel ezelőtt hátat fordító herceg nagy port kavart memoárjából kiderült, hogy miután édesapja röviden, tömören, vigasztalás nélkül közölte Diana halálhírét, Harry a skót Balmoralban nagyon furcsa következtetésre jutott - írja a Blikk.

„Anyu nem halt meg. (...) Az élete nyomorúságos volt, üldözték, zaklatták, hazudtak róla, hazudtak neki. Ezért elterelésként balesetet rendezett... és megszökött. (...) Az egész csak egy trükk, hogy tiszta lapot kezdjen!

Biztos bérel egy lakást Párizsban, vagy friss virágokat rendez a titokban vásárolt faházában valahol magasan a svájci Alpokban. Hamarosan, hamarosan elküld értem és Willyért. Annyira nyilvánvaló minden! Miért nem láttam korábban? Anya nem halt meg! Ő bujkál!"

– osztotta meg kétségbeesett gondolatait Sussex hercege, aki tíz évig élt abban a hitben, hogy Diana életben van.

Forrás: AFP/Johnny Eggitt

„Végre eljutottam a Mami fotóihoz. Fények voltak körülötte, aurák, szinte fényudvarok. Milyen furcsa. A lámpák színe megegyeztek a hajával – arany. Nem tudtam, mik a fények, nem tudtam elképzelni, mindenféle természetfeletti magyarázattal álltam elő. Ahogy rájöttem valódi eredetükre, összeszorult a gyomrom. Villogók. Vakuk voltak. (...) Azok a férfiak, akik üldözték... soha nem hagyták abba a lövöldözést, amíg eszméletlenül vagy félig eszméletlenül feküdt az ülések között. (...) Ezen pillanat előtt nem tudtam, hogy anyu utoljára egy vakut látott ezen a földön (...) hacsak nem bujkál" – írja le a könyvben a sokkoló élményt Harry herceg, aki végül édesanyja halálának tizedik évfordulóján, közel 23 évesen fogadta végül el a szomorú tényt, hogy Diana hercegnő valóban meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.