Megdöbbentő számok: ezekből áll Harry és Meghan milliárdos vagyona

Forrás: AFP/Angela Weiss -
Spare (Tartalék) királyi család sorozat Meghan Markle Netflix könyv Harry & Meghan tartalék Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államokba költözött hercegi pár a saját lábára állt, ám nem bízták a véletlenre a megélhetésüket.

Hetek óta kiemelten foglalkozik a külföldi és a magyar sajtó is Harry herceg életrajzi könyvével, a Tartalékkal, ami várhatóan márciusban kerül a hazai könyvesboltok polcaira. Ebből a kötetből is tetemes összeget tehet zsebre a pár, ám nemcsak ebből származnak a bevételeik. Egy brit lap, a Daily Mail összeszedte, miből is áll a királyi vagyon.

Könyvek (7 milliárd forint)

Harry és Meghan négy könyvre szerződött le a Penguin Random House-zal, melyek közül a most megjelent Tartalék minden várakozást felülmúló siker – írja a Blikk. Az Államokban 630 ezer, az Egyesült Királyságban pedig 750 ezer példány fogyott belőle az első héten, ebből pedig tavaly mintegy húszmillió dollár, átszámítva 7 milliárd forint előleget vett fel a hercegi pár.

A Tartalék mellett Harry készül még egy kötettel, Meghan pedig nemrég megjelentetett egy képes könyvet, és közreműködött egy szakácskönyv elkészítésében is.

Netflixes dokusorozat (35 milliárd forint)

A hatrészes sorozat, a Harry & Meghan hozta a legtöbbet a konyhára és hetekre tematizálta a brit és a magyar sajtót is.

Forrás: AFP/Angela Weiss

Podcast a Spotify-on (8,8 milliárd forint)

A zeneszolgálatón nemcsak dalokat, hanem rádió- és podcastműsorokat is hallgathatunk. A hercegi pár a kiköltözésük után megállapodott a Spotify-jal, ám a tervezett produkciójuk előkészületei elhúzódtak, és csak nemrég kerültek fel az első adások. A műsorban Meghan barátokkal, hírességekkel, történészekkel és szakértőkkel beszélget a nőket érintő sztereotípiákról.

Ingatlan (5 milliárd forint)

Harry és Meghan a sztárok otthonának számító Montecitóban vett házat. A kéthektáros birtokon álló épületben kilenc háló- és tizenhárom fürdőszoba található.

Örökség és meglévő vagyon (13 milliárd forint)

Harry édesanyjától örökölt vagyonát 9 milliárd forintra becsülik, emellé jön még a II. Erzsébet, azaz a nagymamája örökségéből kapott 3 milliárd forint, illetve a Meghannak jutó 1,7 milliárd forint. A hercegi pár emellett dolgozik is, az előadásaikért és körútjaikért is tetemes összeget tesznek zsebre, ám ezek pontos értéke, ahogyan az üzleti befektetéseikből befolyó összegek sem ismertek. A Daily Mail szerint azonban több tízmillió dolláros tételt jelentenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.