Vilmos herceg nem akar szóba állni öccsével, ám III. Károly szeretné, ha Harry is ott lenne a koronázáson

Forrás: AFP/Gareth Fuller -
ceremónia koronázás Vilmos herceg III. Károly Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Noha III. Károly király azt szeretné, ha fiatalabbik fia, Harry és családja is ott lenne mellette a koronázási ceremónián, a trónörökös Vilmos hercegnek erről más a véleménye.

A királyi család nem ugrál örömében, hogy Harry és felesége, Meghan folyamatosan a jóhírük tönkretételén dolgozik, különösen Vilmos herceg dühös az öccsére. Annyira elege lett abból, hogy testvére nemcsak neki, de feleségének, Katalin hercegnének is rossz hírét kelti, hogy eldöntötte: az életben nem áll szóba többé Harryvel.

Vilmos és Harry Forrás: AFP/Gareth Fuller

Ezzel szemben minden sértő, besározó megnyilvánulása ellenére is maga mellett szeretné tudni a koronázásán kisebbik fiát III. Károly király. Ennek érdekében felkérte Canterbury érsekét, hogy közvetítsen közte és a fia között.

Dan Wootton Daily Mailen megjelent cikke szerint ez csak akkor lehetséges, ha III. Károly kiáll idősebbik fia mellett, és úgymond megvédi őt Harry és felesége vádjaival szemben. Az író szerint a trónörökös és felesége rengeteg gesztust tettek már Harry herceg és Meghan Markle felé II. Erzsébet királynő halála után, ám a fiatalabbik herceg és asszonya ennek ellenére újabb és újabb aljas húzással próbálta aláásni Vilmos tekintélyét.

A család több idősebb tagja gondolja úgy, hogy bármilyen szomorú, megvan az esélye annak, hogy bármilyen formában - legyen az elektronikus vagy személyes - tárgyalnak Harryvel és Meghannal, az ki fog szivárogni, illetve maga a pár hozza azt nyilvánosságra. Úgy vélik, hogy a kisebbik herceg és felesége célja a pusztítás, nem pedig a békülés.

Tehát, ha Károly király naivan azt gondolja, hogy a sussexi hercegi pár részt vehet a koronázáson anélkül, hogy kárt okozna, akkor az ő dolga, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a walesi herceg teljesen el van szigetelve minden kényszerű találkozástól vagy beszélgetéstől, akár nyilvánosan, akár a magánéletben - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.