Nem (csak) fia születésnapja miatt nem lesz ott III. Károly koronázásán Meghan Markle

Windsor-ház királyi család II. Erzsébet brit királynő Meghan Markle III. Károly Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már tudjuk, hogy Meghan Markle a jövő hónapban nem megy el apósa, III. Károly király koronázására, inkább Kaliforniában marad gyermekeivel, Archie herceggel és Lilibet hercegnővel.

Így Harry herceg egyedül utazik Nagy-Britanniába, aminek okaként azt jelölték meg, hogy aznap ünneplik Archie herceg negyedik születésnapját – amely ugyanarra a napra esik, mint a történelmi istentisztelet – és azt szeretnék, ha legalább az egyik szülője vele lenne aznap.

Harry herceg, Meghan Markle Forrás: Getty Images/2017 Max Mumby/Indigo/Max Mumby/Indigo

Ám Afua Hagan királyi szakértő azt nyilatkozta az Express.co.uk-nak, hogy a döntés hátterében egy másik ok is áll. Szerinte, bár Archie születésnapja is szerepet játszott a döntésben, ám a legfőbb oka inkább az, hogy Meghannek, ha elmenne a koronázási ünnepségre, ismét szembesülnie kellene a brit médiával.

Hagan asszony megjegyezte, hogy Sussex hercegnőjét sok negatív kritika érte, amikor tavaly csatlakozott Harryhez a néhai királynő temetésén, és nem szeretné ezt újra átélni.

A Meghant ért sajtóbírálatokról a szakértő azt mondta: „Elég frusztráló és bosszantó lehet, tekintve, hogy ő csak élné az életét, és a férjét támogatja. Döntésével elvette az emberektől annak lehetőségét, hogy azért kritizálják, amit visel, amit csinál, vagy hogy nem a megfelelő módon ül be az autóba."

A királyi kommentátor azt is megjegyezte, hogy a bejelentés, hogy Harry egyedül vesz részt a koronázáson, meglepte őt, mivel teljes mértékben arra számított: a pár együtt érkezik az eseményre. Szerinte ez volt a legkevésbé valószínű forgatókönyv, úgy gondolta, hogy a négytagú család együtt utazik majd Londonba, hogy a koronázási szertartás végeztével együtt ünnepelhessék Archie születésnapját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.