27 éve lett hivatalosan is vége: Ekkor vált el az álompár, Lady Diana és Károly herceg

válás Károly herceg Lady Diana magazin változás
1996. augusztus 28-án nagy változás történt a britek életében, ugyanis Diana hercegné és Károly herceg hivatalosan is elváltak. Házasságuk ugyan problémákkal teli volt, kifelé az ellenkezőjét mutatták. Diana tisztelete és csodálata halála után is fennmaradt.

1996. augusztus 28. egy borús nap volt Diana hercegné és Károly herceg életében. A pár éveken keresztül házassági problémákkal küzdött, 1995-ben a Buckingham palota közleményében is közhírré tették, hogy hamarosan válni fognak, ebből az derült ki, hogy a házasság befejezését II. Erzsébet sürgeti a leginkább. 1996. július 15-én aláírták a válási papírokat, augusztus 28-án pedig hivatalosan is véget ért a házasság.

Charles és Diana házassága problémákkal teli volt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Eilmes

Ez a hír nem csak a britekre, de az egész világra kihatással volt, hisz a gyönyörű hercegnő és a sármos herceg álompárként jelent meg az emberek képzeletében.

A boldogító igent 1981-ben mondta ki a pár, azonban már 5 évvel később tudni lehetett, ez a házasság nem fog hosszútávon működni. Mind a ketten mást szerettek volna az élettől.

„Ebben a házasságban mindig is hárman voltunk. Egy kicsit zsúfolt volt."

Károly herceg már a 70-es évek legelején megismerkedett Kamilla hercegnével. Sosem tudták egymást elfelejteni, számos pletyka terjengett viszonyukról és maga Diana is tudott kettejükről.

A királyi életrajzírók szerint Károly és Kamilla első látásra egymásba szerettek, amikor a a 70-es évek elején találkoztak, de kapcsolatuk mégsem teljesedhetet ki, legalábbis akkor nem. Ugyan erős érzéseik voltak egymás iránt, Károly pontosan tudta, hogy a kapcsolatukat a szülei sosem támogatnák. Hiába házasodtak azonban össze más emberekkel, 1986-ban viszonyba kezdtek, ez azonban nem maradt titok. 1993-ban kiszivárogtak Károly és Kamilla intim telefonbeszélgetései, ami hatalmas botrányt kavart, ám ez Dianának nem jelentett újdonságot. 1995-ben egy interjúban a következőket mondta: „Ebben a házasságban mindig is hárman voltunk. Egy kicsit zsúfolt volt." Ám nem ez volt az egyetlen oka annak, hogy Diana és Károly kapcsolata nem működött.

Károly herceg már a 70-es évek legelején megismerkedett Kamilla hercegnével Forrás: AFP/Tim Ockenden

Féltékenység a köbön

Károllyal való kapcsolatának kezdetén Diana még mindig egy félénk óvodapedagógus volt, akinek a nevét alig tudta valaki, de az évek során korának egyik legnagyobb világsztárjává vált. Népszerű, modern, fotogén, elbűvölő volt, és megtanulta, hogyan kell megnyerni a médiát. - írja a gala.de.

Diana hatással volt az emberekre, mindenki imádta természetes, őszinte és közvetlen viselkedését, Károly sokszor féltékeny volt rá. Úgy érezte, hogy bármit tesz nem figyelnek fel rá a hercegné mellett.

Diana hatással volt az emberekre, mindenki imádta Forrás: AFP/Torsten Blackwood

1997-ben még nagyobb tragédia köszöntött a britekre, ugyanis Lady Diana életét vesztette egy súlyos autóbalesetben.

Xavier Gourmelon volt az egyik tűzoltó, aki kiérkezett az 1997. augusztus 31-én balesetet szenvedt Diánahoz. Elmondta, csupán annyit tudott, hogy az egyik utas egy szőke hölgy. A mentőakció közben a tűzoltó egyik kollégája felismerte a hercegnőt.

Xavier azt mondta, hogy Diana tudatánál volt és még beszélni is tudott.

Károly és Kamilla csak két évvel később, 1999-ben mutatkozott nyilvánosan, ekkor már fel is vállalták kapcsolatukat. 2005-ben házasodtak össze, Erzsébet királynő nem tetszését fejezte ki és nem vett részt az eseményen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.