Meghalt Donald Sutherland: a hollywoodi legenda 88 éves volt

gyász Donald Sutherland meghalt
Hosszú betegség után 88 éves korában elhunyt Donald Sutherland, Az éhezők viadala és a Party zóna című filmek sztárja.

Donald Sutherland halálhírét a fia, Kiefer közleményben jelentette be. Instagramjára édesapjával közös fotót posztolt.

Donald Sutherland
Meghalt Donald Sutherland
Forrás: Getty Images


„Nehéz szívvel tudatom, hogy édesapám, Donald Sutherland elhunyt. Úgy gondolom, hogy a filmtörténet egyik legfontosabb színésze volt. Soha nem ijedt meg egy szereptől, legyen az jó, rossz vagy csúnya. Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett, és ennél többet nem lehet kívánni. Jó életet élt" - írta Keifer. 

Donald Sutherland az első filmszerepeit az 1960-as években kapta. 1967-ben jött A piszkos tizenkettő és vele az ismertség. 1970-ben két, azóta klasszikusnak számító produkció, a MASH és a Kelly hősei főszerepében jeleskedett. Tehetségével számos film sikeréhez járult hozzá, ezek közül a Klute, A sáska napja, az Átlagemberek, a Ne nézz vissza!, a Tű a szénakazalban, a JFK – A nyitott dosszié és a Huszadik század bizonyult a legemlékezetesebbnek. Az új évezredben a fiatalabb generáció sztárjai mellett szerepelt, többek között a Hideghegy, Az olasz meló vagy a Kárhozott szeretők című filmekben. Nemrégiben az Édes, drága titkaink tévésorozat állandó szereplőjeként láthattuk - írja a Wikipedia.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.