Shane Tusup: "Elmegy a hangom, vért köpök, de megéri"

Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky -
Hosszú Katinka olimpia Shane Tusup RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka megszerezte a második aranyérmét, férje örömittasan fogadta az elsöprő sikereket. Ünneplésre azonban még nincs idő, koncentrálni kell a következő versenyszámokra! Shane Tusup őszinte interjúban mesél az eredményekről és érzéseiről.

Elsöprő sikerrel szerezte meg Hosszú Katinka a második aranyérmét, így aztán senki nem mondhatja, hogy Shane Tusup és az úszónő párosa nem működik jól. Nagyszerű eredményeket érnek el együtt, ami mögött kemény munka és kitartás van. Shane-t nem érdekli, mit gondolnak róla és a kapcsolatukról, neki a közösen elért eredmény és Katinka számít.

Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky

A két arany számára egyszerűen fantasztikus érzés, de még van feladat előttük, ezért arra próbálnak koncentrálni. "Fantasztikus ez az érzés, igazság szerint attól tartok, hogy felébredek az álomból, és az olimpia csak most kezdődik!

Van még feladat előttünk, jönnek az újabb számok, egyszerűen mindketten próbálunk csak sodródni az áramlattal.

(...) Nincs időnk pezsgőzni vagy ünnepelni, szerintem az egész csak akkor esik majd le, amikor vége az olimpiának. Ekkor ébredünk rá arra, mi történt" - mondta Shane a Nemzeti Sportnak. Elárulta, érezte, hogy benne van Katinkában a második arany is, de akármilyen edző is, nem tudhatja, hogy ez tényleg kijön-e a medencében.

"lehetek én bármilyen edző, de van mindig tizenöt-húsz perc, amikor magára marad a versenyző a gondolataival.

Erre semmi befolyásom, az égvilágon semmit sem tehetek. Ez szinte megőrjít" - vallotta be Shane, aki szerint ezt a felhalmozott feszültséget láthatja mindenki rajta a medence szélén.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt

"Mindig azt a kifogást hozom fel a medence szélén mutatott viselkedésemre, hogy ha csak egyetlenegyszer tudok segíteni ezzel, átadni az energiát, akkor már megérte!

Nevessenek ki, mondják azt, hogy egy marha vagyok, de ha egyszer tudok ezzel egy pluszlökést adni, az már jó.

Elmegy a hangom, vért köpök, de megéri. Ez benne van – és az úszást, a versenyzést élvezni kell. Ez a sport. Szórakozás, olyasvalami, ami felpörgeti az embereket, hogy jól érezzék magukat" - mondta Shane, aki hozzátette, minden számban úgy indulnak el, hogy azt meg akarják nyerni. Elárulta azt is, hogy nem érdekli, mit írnak a kapcsolatukról. "Nehéz ügy ez, mindenki azt lát bele, amit akar.

Ha egy pszichotikus fazonnak akarnak látni, tegyék! Ha szerető férjnek, tegyék!

De igazán senki sem ismer minket vagy a kapcsolatunkat" - mondta Shane.

Hosszú Katinka viharos kapcsolatáról cikkezik a New York Times - Dühkitörések a parton: videó!

Dühkitörések a parton, eltiltott egykori barátok, különös edzésmódszerek - a New York Times hosszú cikkben elemzi Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup kapcsolatát. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.