Magyar hírességek, akik 40 év felett vállaltak gyermeket

terhesség Fehér Anna szülés Liptai Claudia Fésűs Nelly Jakupcsek Gabriella Szulák Andrea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újszülött érkezése mindig nagy öröm a családban. Vannak, akik fiatalon, mások kicsit később vállalják, hogy bővüljön a család. A magyar sztárvilágban több olyan édesanya is van, aki a negyedik X után hozta világra a gyermekét. 

Szulák Andrea

Az EMeRTon-díjas magyar énekesnő és színésznő 43 éves volt lánya, Rozina születésekor. Andrea már majdnem lemondott arról, hogy édesanya legyen, ám akkoriban ismerte meg kislánya édesapját, Gábort. A szerelem erősnek bizonyult, így belevágtak a családalapításba. A színésznő korábban többször is nyilatkozott az akkori időszakról. Elmondása szerint először földöntúli boldogság öntötte el, aztán kissé pánikba esett a kora miatt. Ám Rozina érkezése minden örömöt túlszárnyalt, így ma is mindent úgy csinálna, mint évekkel ezelőtt. Szulák Andrea a mai napig óvja a nyilvánosságtól kilencéves kislányát.

Szulák Andrea Fotó: M. Schmidt János / Origo

Liptai Claudia

A csinos műsorvezető élő adásban, A Nagy Duettben erősítette meg, hogy kisbabát hord a szíve alatt. A 43 éves színésznőnek ez volt a második terhessége, hiszen már van egy kislánya Gesztesi Károlytól. Claudia a várandósság minden percét kiélvezte, emellett gőzerővel dolgozott a Sztárban sztár című produkcióban. Párjával, Pataki Ádámmal már alig várták a kisfiúk érkezését, amiről azonnal be is számoltak a közösségi oldalukon. "Gólyahír! Ma reggel megérkezett Pataki Marcell Ádám, aki 57 cm hosszú, 3690 gramm és már most imádnivaló. A baba is, a mama is, és az apuka is jól vannak!" - írta Claudia a Facebookon.

Liptai Claudia Forrás: instagram.com/liptaiclaudia

Fehér Anna

Anna és az orvosai közel tíz évig küzdöttek azért, hogy végre teherbe essen. A Szomszédok egykori sztárjának a hosszú küzdelmek után végre teljesült az álma, így 53 évesen édesanya lett. Ötvenen túli terhessége nagy port kavart akkoriban, ám ezzel a színésznő nem sokat törődött. Sokan aggódtak az édesanya és a baba egészsége miatt, hiszen a szakértők szerint ebben a korban már kockázatos a gyermekvállalás. Anna azonban kivirult terhessége alatt, és komplikációktól mentesen viselte az áldott állapotot, majd világra hozta első gyermekét, Barnabást.

Fehér Anna Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Jakupcsek Gabriella

A műsorvezető 22 évesen szülte első gyermekét, majd 25 évesen még egy fiú édesanyja lett. Kislányát, Emma Rózát viszont már 40 felett, egész pontosan 45 évesen hozta a világra. Korábban a Life.hu-nak Jakupcsek Gabriella büszkén mesélt "kései" szüléséről és arról, vajon miért vállalnak a párok egyre később gyermeket: "Én azt gondolom, hogy minden nehezebben indul a társadalomban: el kell jutni odáig, hogy az ember elkezd egy karriert, emellett a normális családi életben élő ember kevésbé akar elszakadni otthonról, vagy ha elköltözött, kipróbálhatja a szabad életét, és csak utána jön a társ és gyerek utáni vágy."

Jakupcsek Gabriella Forrás: facebook.com/jakupcsek

Fésűs Nelly

A 42 éves színésznő és az 54 esztendős párja ugyan nem tervezett közös gyermeket, de később annál jobban várták a csöppség születését. Nelly szó szerint megdöbbent a pozitív teszt láttán, csak akkor hitte el, amikor az orvos is megerősítette, hogy állapotos. A színésznő nem tagadta, hogy sok kétség merült fel bennük, de csodaként tekintettek a baba megfoganására. Nelly 2015-ben, október 6-án hozta világra kislányát, Elzát. A színésznő és Vajtó Lajos első gyermeke 3300 grammal született.

Fésűs Nelly Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

Ők a rekorderek: három asszony, aki nagymama korban szült

Amikor manapság arról beszélünk, hogy 40 éves kor felett áldás-e vagy felelőtlenség a gyermekszülés, igen meglepő az a tény, hogy vannak a világon olyan nők, akik 60 fölött, sőt akár 70 évesen vállalkoznak az anyaságra. Íme, a világ három legidősebben szült asszonya.

Te mit gondolsz: szülnél negyven év felett?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.