Nehezen született döntés Som Lajos temetése kapcsán

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
halál temetés zenész Som Lajos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint kiderült, senki nem ugyanúgy képzelte el a zenészlegenda temetését, éppen ezért megegyezni sem volt könnyű. 

Ahogy azt korábban megírtuk, október 30-án, hosszas betegeskedés után elhunyt Som Lajos. Mint később kiderült, a Piramis alapítóját július közepe óta kezelték a Péterfy Sándor Kórház belgyógyászatának hipertóniai osztályán, mert nem tudta mozgatni a jobb lábát és belsőszervi, valamint érrendszeri problémái is voltak. Itt érte a halál is.

A 70 éves zenész környezetét érthetően megrázták az események, és mivel nagy a család, ezért elkerülhetetlen, hogy a temetés kapcsán is eltérőek a vélemények. Lajos utolsó felesége, Erzsébet például nyílt temetést szeretett volna, hogy minél többen elbúcsúzhassanak a legendától.

Nehezen állapodtak meg a zenész temetésével kapcsolatban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezzel szemben Karda Bea, és a közös gyermekük, Nikolett, zártkörű, szűk családi jellegű szertartást szeretnének a Farkasréti temetőben. Mint kiderült, még abban sem sikerült könnyen megegyezni, hogy urnás vagy koporsós temetés legyen.

A hírek szerint azonban végül Bea és Nikolett akarata volt az erősebb, így pedig zártkörű temetés lesz. Som egy régi barátja szerint azonban a zenész nem ezt kérte volna magának:

"Bár erről soha nem beszéltünk, szerintem Lajos nagyobb temetést szeretett volna. Imádta a rajongóit, a nagy társaságot, és azt is tudta, hogy őt is nagyon sokan szerették. Nagy lelke volt." - írta meg a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.