John Travolta tegnap ünnepelte 64. születésnapját

2018.02.19. 19:09

John Travolta színész vasárnap ünnepelte 64. születésnapját. Ebből az alkalomból összeszedtünk néhány filmet, amiben nem lehet nem szeretni őt.

John Travolta, akire még mindig sokan csak Danny Zukoként emlékeznek, vasárnap ünnepelte 64. születésnapját. Épp ezért nézzük meg, milyen filmek voltak azok, amelyekben biztosan emlékezetes alakítást nyújtott.

Ki ne emékezne a legendás táncra Mia Wallace-szal, azaz Uma Thurmannel?Forrás: Mokép

1. Ponyvaregény

Szinte érezzük a vér és az izzadtság szagát, amikor a Ponyvaregény című filmet nézzük, azonban nemcsak Tarantino mesteri rendezését kell értékelnünk, hanem John Travolta játékát is, aki Vincent Vegát alakította. A bérgyilkos fő célja egy táska visszaszerzése, amelynek tartalmáról a néző mit sem tud. Bőven találunk a filmben durva jelenetet, de a fekete humort sem szabad kihagynunk, ha éppen azt akarnánk felsorolni, miért nézzük meg újra és újra a Ponyvaregényt.

A Grease-ben mindenki a rosszfiúkat szeretteForrás: Facebook/Grease

2. Grease

Melyik tinilány ne akart volna magának egy Danny Zukót, aki rosszfiúból jófiúvá változik a kedvéért? Travolta csábos pillantást lövellt a filmben Sandy-re (Olivia Newton-John), aki ettől rögtön elolvadt. Soha nem felejtjük el a klasszikussá vált dalokat úgy, ahogyan azt sem, milyen jó, ha egy srác zsebében mindig lapul egy fésű.

Kicsit duci, kicsit nő, de TravoltaForrás: AFP

3. Hajlakk

Azért is volt különleges John Travolta szempontjából a Hajlakk című film, mert nem egy macsó férfit alakított úgy, ahogyan például a Kiképzőtáborban, hanem egy nőt. Ráadásul nem is akármilyen nőt. A középkorú, molett alkatú édesanyának, Edna Trunbaldnak nincs más vágya, minthogy vigyázzon lányára, akinek eltökélt szándéka, hogy táncos váljon belőle.

John TravoltafilmHajlakkGreaseszínész