Bódi Margó receptjei: ludaskása

recept Bódi Margó étel sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Finom, egyszerű egytálételt készítenél hétvégére, de nincs ötleted, hogy mi kerüljön a család asztalára? Bódi Margó ludaskásájában nem fog a család csalódni. Második fogásként mazsolás túróst ajánlunk.

Ludaskása

Hozzávalók:

1 egész tyúk
4 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 kg rizs
1 csokor petrezselyem
5 db tyúkhúsleveskocka

vegeta
bors
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj

Elkészítés:

Egy fazékba hideg vizet engedek, és felteszem a tyúkot öt darab leveskockával és egy fej vöröshagymával főni (tehát tyúkhúslevest készítünk).
Mikor félig megfőtt a tyúk, leszedem a leves habját, és beleteszem a zöldségeket.
Puhára főzöm, a levét leszűröm, a húst és a zöldségeket félreteszem. Egy kevés olajon megpirítom a rizst zsemleszínűre. A leszűrt húslevessel felengedem, és lassú tűzön lefedve készre párolom. A félretett húsokat és zöldségeket ízlés szerint darabolom, összekeverem a rizzsel. Petrezselyemmel megszórom a tetejét és tálalom.

Mazsolás túrós

Hozzávalók:

tészta:

1 kg liszt
1 kocka Ráma margarin
kevés só
1 doboz tejföl
2 evőkanál sertészsír
1/4 kg kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 tojás

töltelék:

1/2 kg túró
1 csomag mazsola
3 egész citrom héja
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
( a túró vizet enged, és a búzadara beszívja)
1/2 pohár tejföl
5 csomag vaníliás cukor
5 tojássárgája
3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

Először a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a búzadarát, a túrót, a mazsolát, a tojássárgáját, a fél pohár tejfölt, a citrom héját lereszelve, az olajat, a vaníliás cukrot, és lazán összekeverem az egészet, hogy a túró ne menjen szét. Félreteszem a tölteléket és elkészítem a tésztát. A lisztet beleteszem egy tálba. Hozzáadom a margarint, a sót, a sütőport, a zsírt. Addig morzsolom egybe az egészet, amíg fel nem veszi a lisztet. A tálba ütöm a két tojást, beleöntöm a nagy pohár tejfölt és jól összegyúrom, így végül egy omlós tésztát kapok. Két egyenlő részre osztom a tésztát, majd lisztezett deszkán külön-külön két-három centiméter vastagságúra kinyújtom sodrófával. A tepsit kivajazom, megszórom liszttel, majd belehelyezem a tésztát.
A túrótölteléket egyenletesen rásimítom a tésztára, majd a másik lappal befedem. A tetejét tojásfehérjével lekenem, egy fogpiszkálóval megszurkálom a felső tésztát, majd 180 fokos előmelegített sütőben aranysárgára sütöm. Kockákra szeletelve, porcukorral meghintve tálalom.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.