Vörösboros libacombok erdei gombával

gomba sült vörösbor liba Kovács Lázár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Ma a gomba, a vörösbor és a libasült harmonikus ízvilágával ismerkedhetünk meg.

Márton-nap a libák körében ugyan nem olyan népszerű, mint nálunk, de a libasült fenséges íze feledhetetlen! Vörösborral még tovább nemesedik.

Forrás: Lázár Chef
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 6 személyre:

6 darab libacomb
15 dkg szeletelt vadgomba
10 dkg vaj
fél liter vörösbor
5 evőkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só

Elkészítés:

A libacombokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűlevelekkel. Ezután sütőtepsibe helyezzük, majd 200 fokon 10 percig sütjük, aláöntjük a vörösbort, és letakarjuk alufóliával. Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 55 percig tovább sütjük. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Miután a gombák már szépen megpirultak félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat. A megpuhult libacombokról eltávolítjuk az alufóliát. A vörösboros pecsenyelevet evőkanál segítségével zsírtalanítjuk, majd a vörösboros párolólevet a pirított gombákra öntjük. A libacombokat visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon szép pirosra sütjük - körülbelül 5 perc alatt. A pirított gombákat a vajjal és a vörösboros párolólével összeforraljuk, majd a libacombokra öntve forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc


Extra tippünk:
Kacsacombból is elkészíthetjük.



Tárkonyos libaraguleves Márton-naprahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131108-lazar-chef-receptje-tarkonyos-libaraguleves-martonnapra.htmlSzezámmagba forgatott krumplinudlihttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-szezammagba-forgatott-krumplinudlit-keszit.htmlCsirkeragu leves fehérborral és curry-velhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-mai-receptje-csirkeragu-leves-feherborral-es-curryvel.htmlLázár Chef hátborzongató receptjehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-bemutat-egy-halloweeni-etelspecialitasta-majkremsikoporsot-es-sirhelyet.htmlLázár Chef: Az oroszok már a spájzban vannakhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131026-lazar-chef-a-lifehu-sztarszerzoje-bemutatja-az-orosz-konyha-specialitasait.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.