Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Ma azt áruljuk el, hogyan lehet felturbózni egy hétköznapi paradicsomlevest.

Ezt a levest azért szeretjük, mert a hozzávalók - olaj, liszt, sűrített paradicsom - általában van otthon, így pillanatok alatt össze tudjuk szedni, és indulhat a levesfőzés. Most mutatok néhány különlegesebb fogást, amivel a népszerű leves méginkább házi kedvenccé válhat.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 konzerv paradicsom
4 darab paradicsom
fél liter csirkealaplé
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál barna cukor
1 kis fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanál kakukkfű
1 mokkáskanál fekete bors
1 csapott evőkanál só
bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés:

Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csirkealaplevet, a paradicsomkonzervet, a felkockázott paradicsomokat, a cukrot, a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon, pár percig folyamatosan kevergetjük, hogy a liszt ne csomósodjon össze, majd kis lángon, fedő alatt, kb. 35 percig főzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd friss bazsalikommal tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Extra tippünk
A forrón tálalt levesbe rakhatunk egy evőkanál  hűtőhideg mascarponét is.