Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Hozzávalók 4-6 személyre:

25 dkg kuszkusz
10 dkg étcsokoládé
fél dl rum
4 dl tej
2 dl hideg tejszín
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál vaníliás cukor
5 dkg nagyszemű mazsola
10 dkg eper
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tejet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a kókuszreszelékkel és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a kuszkuszt, párszor átkeverjük, félretesszük és körülbelül 10 percig állni hagyjuk, majd kihűtjük. Közben az epreket megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk. A nagyszemű mazsolát rumba áztatjuk, a csokoládét nagyobb darabokra tördeljük. A kihűlt kókuszos kuszkuszt összekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabbal és kisebb poharakba vagy tálkákba töltjük. A tetejét megszórjuk a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolával, a csokoládédarabokkal és a megtisztított eperrel. Jól lehűtve tálaljuk.

Extra tipp:
Használhatunk különféle ízesítésű csokoládékat is.