Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Nem állítjuk, hogy nincs vele némi macera, de ha elkészíted és kosárkába helyezed, a vasárnapi pikniken mindenki köréd fog gyűlni...

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg búzaliszt
1 dl langyos tej
1,5 dl langyos víz
2 evőkanál étolaj
4 dkg friss élesztő vagy 14 g porélesztő
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
3 evőkanál libazsír a sütőforma kikenéséhez
a feltéthez:
10 dkg kolbász
10 dkg szalonna
10 dkg csirkemell
1 darab piros kaliforniai paprika

Elkészítés idő: 100 perc

Forrás: Lázár Chef


Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük. Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a langyos vízzel és az étolajjal együtt. A tésztát alaposan eldolgozzuk, amely megkönnyítéséhez, ha tehetjük, használjunk dagasztógépet. A tésztát körülbelül 1 órán át, konyharuhával letakarva, langyos helyen kelesztjük. Miután szépen megkelt, átgyúrjuk a tésztát, s libazsírral megkent sütőformába igazítjuk. Megszórjuk a karikákra vágott kolbásszal, a csíkokra vágott szalonnával, csirkemellel és kaliforniai paprikával. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréses funkción, kb. 15 perc alatt, 180 °C fokon készre sütjük, majd melegen kínáljuk.

Extra tipp:
Sütésnél arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl a tésztát. Ha az idő letelt, kívül már piros lesz, de belülről még nyersnek tűnhet, de várjunk vele 5-10 percet, és jó lesz. A tetejét füstölt sajttal is megszórhatjuk.