Lázár Chef receptjei vöröstonhal sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ma egy kis luxust csempészünk a vasárnapi asztalra...

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg vöröstonhalfilé
0,5 dl fehérbor
1 dl olívaolaj + 6 evőkanál olívaolaj
10 dkg pirított mandula
6 darab paradicsom
10 dkg póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
4 evőkanál fehér balzsamecet
1 evőkanál tengeri só

Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A paradicsomot, a póréhagymát, a fokhagymát egy mélyebb sütőtepsibe tesszük, majd megszórjuk tengeri sóval, és meglocsoljuk 6 evőkanál olívaolajjal. Ráöntjük a fehérbort, és 200 fokos sütőben 12 percig pirítjuk. Ezután leturmixoljuk és szűrőn átszűrjük. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a fehér balzsamecetet, a pirított mandulaszeleteket és a csipetnyi sót. Botmixer segítségével újból lekrémesítjük úgy, hogy a manduladarabok is összetörjenek a mártásban. A folyamatos turmixolás közben csurgatva hozzáadunk még 1 dl olívaolajat, majd félretesszük. A tonhalból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, majd megsózzuk. Ezután felhevített serpenyőben, kis lángon, kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk. A paradicsomos mandulamártással kínáljuk.

Extra tipp:

Ezt az ételt vastagabb lazacfiléből is érdemes elkészíteni.
Roston sült csirkemell grillezett gyümölccsel - imádnivaló fogás édesszájúaknak!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140814-lazar-chef-a-roston-sult-csirkemell-grillezett-gyumolccsel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoKönnyű nyári fogás: hal citrommal http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140814-lazar-chef-a-hal-citrommal-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoEz igazán pikáns: mangós rántott csirkemellet készítünkhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140730-lazar-chef-a-mangos-rantott-csirkemell-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.