Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4-6 személyre:
a tésztához:
2 csomag elősütött tortillalap
a húsos töltelékhez:
45 dkg darált marhahús
1 doboz paradicsomkonzerv (400 g)
1 doboz bab-kukorica mix (200 g)
3 evőkanál étolaj
1 darab kápiapaprika
8 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fekete törött bors
1 teáskanál só
chilipaprika, zöld erőspaprika-szeletek ízlés szerint
a tejfölszószhoz:
3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
a tálaláshoz:
1 fej zöldsaláta
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
grillezett kukorica
Elkészítési idő: 30 perc
A darált húst a szeletelt fokhagymával együtt nagy lángon, kevés étolajon hirtelen megpirítjuk. Ne sózzuk, így hamarabb megpirul. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kápiapaprikát és a paradicsomkonzervet. 5 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a leszűrt bab- és kukoricakonzervet, majd sózzuk és borsozzuk. 10 perc forralás után hozzáadjuk a chili- és a zöld erőspaprika-szeleteket - ha nem szeretjük a csípős ízt, ezt kihagyhatjuk. A tortillalapokat pár csepp vízzel meglocsoljuk, serpenyőben vagy mikróban langyosra melegítjük, majd megtöltjük a töltelékkel: a vizezett és meglangyosított tortillalapot megkenjük fokhagymás tejföllel, rátesszük a vágott saláta- és vöröshagyma-szeleteket, valamint az apróra vágott petrezselymet. A húsos tölteléket a közepén hosszában elhelyezzük. Szorosan feltekerjük, ferdén félbevágjuk, majd felmelegítve, grillezett kukoricával tálaljuk.