Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

a tésztához:

2 csomag elősütött tortillalap

a húsos töltelékhez:

45 dkg darált marhahús
1 doboz paradicsomkonzerv (400 g)
1 doboz bab-kukorica mix (200 g)
3 evőkanál étolaj
1 darab kápiapaprika
8 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fekete törött bors
1 teáskanál só
chilipaprika, zöld erőspaprika-szeletek ízlés szerint

a tejfölszószhoz:

3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
a tálaláshoz:
1 fej zöldsaláta
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
grillezett kukorica

Elkészítési idő: 30 perc

A darált húst a szeletelt fokhagymával együtt nagy lángon, kevés étolajon hirtelen megpirítjuk. Ne sózzuk, így hamarabb megpirul. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kápiapaprikát és a paradicsomkonzervet. 5 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a leszűrt bab- és kukoricakonzervet, majd sózzuk és borsozzuk. 10 perc forralás után hozzáadjuk a chili- és a zöld erőspaprika-szeleteket - ha nem szeretjük a csípős ízt, ezt kihagyhatjuk. A tortillalapokat pár csepp vízzel meglocsoljuk, serpenyőben vagy mikróban langyosra melegítjük, majd megtöltjük a töltelékkel: a vizezett és meglangyosított tortillalapot megkenjük fokhagymás tejföllel, rátesszük a vágott saláta- és vöröshagyma-szeleteket, valamint az apróra vágott petrezselymet. A húsos tölteléket a közepén hosszában elhelyezzük. Szorosan feltekerjük, ferdén félbevágjuk, majd felmelegítve, grillezett kukoricával tálaljuk.

Extra tipp:
Fogyasztás előtt 5-10 percet várjunk, hogy a tészta belülről magába szívja a húsos szaftot. Fóliába tekerve remek utazó-túrázó szendvics is, és előre egy nappal is elkészíthető.