Lázár Chef receptjei szőlő krémleves sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Gondoltál már erre? Pikáns, eredeti gyümölcslevest készíthetünk szőlőből is!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg nagy szemű szőlő, leszemezve
6 dl 100%-os szőlőlé vagy must
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 darab fahéjrúd
fél citrom
néhány mentalevél
1 csipet só

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A vajon megolvasztjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és jól elkeverjük. Ezután felöntjük a szőlőlével vagy musttal, és kiforraljuk. Miközben habverővel kevergetjük, hozzáadjuk a tejszínt és a sót is. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, majd a felét a leveshez adjuk, és összeturmixoljuk. Belecsavarjuk a fél citrom levét. Tálaláskor a levesbe tesszük a megmaradt, magozott szőlőszemeket, és megszórjuk a tetejét apróra vágott mentalevéllel.

Extra tipp:

A levest vörös szőlőből, például otellóból is elkészíthetjük, csak ebben az esetben a receptben írt szőlőlét vagy áfonya-, vagy szederlével helyettesítsük. A levest hidegen is találhatjuk, ám ebben az esetben a készítésénél ne vajat, hanem 5 evőkanál szőlőmagolajat használjunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.