Fehérboros, mustáros marharagu fokhagymás spagettivel

Forrás: Lázár Chef -
marharagu Lázár Chef receptjei sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg marhanyak
6 dkg reszelt sajt
2 evőkanál libazsír
3 dl víz
1 dl száraz fehérbor
0,5 dl tejszín
1 dl tejföl
2 evőkanál mustár
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kristálycukor
1 darab fehérrépa
1 cikk zeller
1 darab vöröshagyma
1 darab fokhagyma
1 darab babérlevél
1 kis darab kakukkfű
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
3 mokkáskanál só

a spagettihez:

1 csomag spagetti
5 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 teáskanál só
víz a főzéshez

Elkészítési idő: 75 perc

Elkészítés:

A szeletekre vágott marhanyakat bedörzsöljük sóval, őrölt fekete borssal és mustárral. Ezt követően egy magas peremű lábasban kevés libazsírt hevítünk, majd az előkészített hússzeleteket szép pirosra sütjük benne. Amikor megpirultak, kristálycukrot szórunk rá, amit enyhén elkaramellizálunk. Ezután hozzáadjuk a tisztított és lereszelt zöldségeket: a fehérrépát, a zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát, továbbá a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd felöntjük száraz fehérborral és 3 dl vízzel, majd fedővel lefedve 50 percig pároljuk, miközben gyakran megkevergetjük. Közben a spagettit sós vízben kifőzzük és az olajon lepirított fokhagymaszeletekbe forgatjuk. Tálalásig félretesszük. A párolási idő leteltével pótoljuk az elpárolgott vizet. Külön edényben alaposan összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tejfölt, a tejszínt, a mustárt és néhány csepp citromlevet, majd hozzáadjuk a zöldséges-marhanyakhoz. Kiforraljuk, majd a fokhagymás spagettivel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Extra tippünk:

A legalkalmasabb húsrész az étel elkészítésére a marhanyak, a marhacomb és a fehérpecsenye, bár utóbbinál a párolási idő 120 perc.
Ízletes és egészséges: így készül a halfilé sörtésztábanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20141003-lazar-chef-a-halfile-sortesztaban-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoMustban érlelt húsgolyók petrezselymes krumplivalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140922-lazar-chef-a-mustban-erlelt-husgolyok-petrezselymes-krumplival-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoSajttal göngyölt pulykamell mandulás szőlőmártásban http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140922-lazar-chef-a-sajttal-gongyolt-pulykamell-mandulas-szolomartasban-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.