A hónap témája - Müller Péter: "Mint férfinak egy ilyen önérzet nélküli nő nem igen kellene"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség nők önérzet irányítás Müller Péter szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Ez a kérdés rendszeresen hangzik el. Legutóbb így írt egy olvasóm: „A férjem nemcsak megcsalt, de ott is hagyott minket (két gyerekünk van). Azt mondta, hogy szeret engem, de a másikat is szereti, és vele akar élni. Néha hazaszökik, mert azt mondja, ágyban csak velem jó, aztán rohan vissza a nőjéhez. Kívánom. Szeretem. Szenvedek. Tizenöt kilót fogytam, s fogyok tovább, képtelen vagyok megállítani. Mit tegyek?! Hogyan ne kívánjam, ha kívánom?! Hogyan ne szeressem, ha szeretem?! Hogyan éljek tovább, ha nélküle egyszerűen nem megy?! Mit tegyek?!”

Erre a kérdésre azért nem lehet válaszolni, mert nem igaz. Nagyon is tudja, mit kellene tenni. Egy öntudatos nő meg is tenné. De ő nem bírja. Képtelen rá. Gyenge hozzá. A „Szedd össze magad!” parancsa nem elég, mert NINCS, AKI ÖSSZESZEDJE ŐT. Nincs a lelkének Kapitánya. Hányódik a viharban. Hiába mondják neki, hogy fordulj balra! Nincs senki a kormánynál. Tudja, mit kellene tenni – csak nem tudja megtenni.

„Kívánom. Szeretem. Szenvedek.” Forrás: Thinkstock

Pszichológus ezen nemigen tud segíteni, mert önérzetet nem tud adni.

Fölébreszteni benne a bénult Kapitányát nem tudja. Ezt senki más nem tudja, csakis az ember saját maga. Ki kell józanodni, föl kell ébredni. Át kell venni sorsa fölött az uralmat. Járni nem anyukánk tanított minket. Mi tanítottuk meg magunkat, minden nehézség ellenére. Százszor voltunk „padlón”, mégis felálltunk. Vagyis tudjuk, hogy lakik bennünk egy Kapitány, aki nemcsak tudja, mit kell tenni, de meg is teszi. Olvasóm tudja, hogy mit tegyen. Ha elmondom neki, jön a következő kérdés: „De hogyan tegyem, ha nincs erőm?” Erre már nincs válasz. A „Kelj föl és járj!” bibliai történetében nem Jézus tanácsa a csoda, hanem az, hogy ezt valaki meg is tudta tenni, s kigyógyult a bénaságából.

Hitet, erőt és önbizalmat nem lehet adni. Az van – csak rá kell ébredni.

Müller Péter: „A gyengeség nem természete a lelkednek”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161103-muller-peter-a-velunk-szuletett-erorol-irta-heti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 256. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: „Tudod, én nem a haláltól félek”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161028-muller-peter-a-szarnyakrol-repulesrol-a-problemakon-valo-felulemelkedesrol-irta-heti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 255. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Nem tudjuk kimondani, ami a lelkünk mélyén él. És ha néha sikerül, a másik nem érti meg"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161019-muller-peter-a-sziv-melyen-levo-dolgokrol-mesel-amiket-nem-merunk-kimondani.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 254. rész. Müller Péter--Müller Péter: „Ez jusson eszedbe, ha fáj valamid”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161014-muller-peter-az-ujjaszuletes-fajdalmarol-ir-heti-bolcsessegeben.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 253. rész. Müller Péter--A hónap témája - Müller Péter: "Mit teszünk azzal, ami már megtörtént?"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161020-muller-peter-honap-temajaban-az-emlekezesrol-es-a-feldolgozasrol-mesel-bolcsessegeben.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller Péter--Müller Péter: „Ilyenkor jelet kapsz, hogy nem jól élsz”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160919-muller-peter-eheti-bolcsessegeben-a-jelekrol-mesel-amik-azt-mutatjak-hogy-nem-jol-elunk.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 249. rész. Müller PéterOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.