Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 259. rész.

Megőrizni a fiatalságunkat nem biológiailag nehéz, hanem lelkileg. Mert elromlunk. Ez öregít. De a legjobb kozmetikusunk bennünk él.

Alkalmazkodunk a hitványhoz. Magunkba szívjuk az emberek aljasságát, rosszindulatát, a történelem szennyét, és elkoszolódunk. Elfáradunk.

Forrás: Thinkstock

Túl sokat félünk és szorongunk.

És gondolunk arra, hogy nincs remény, és az egész élet értelmetlen, nehéz és kilátástalan. Ez öregít. Ráírja arcunkra belső élményeinket. Aki jól él, annak lelke mélyén a tiszta forrás mindig buzog, a külső koszban mindig feltör a tiszta víz, a derűs, a tápláló, az élet halhatatlanságának vize. A legjobb kozmetikusunk bennünk él! Belülről tünteti el a ráncainkat, s még öregkorunkban is derűssé varázsolja a tekintetünket. Mert a lélek kiül az arcra. Gyakran tapasztaljuk, hogy nagy öregeknek szép a bőrük. És csillog a szemük.