Müller Péter: "Minél érettebb és öntudatosabb egy ember, annál derűsebb"

Forrás: Thinkstock -
boldogság mosoly bölcsesség Müller Péter derűlátás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 294. rész.

Láttad rád mosolyogni a pici babádat? Ez már az öntudat első jele benne! Ő maga mosolyog, és neked szól! Minél érettebb és öntudatosabb egy ember, annál derűsebb. Annál többet mosolyog. És mosolya jelzi, hogy tudja ugyan, hogy baj van - de mégsincs baj!

"Minél érettebb és öntudatosabb egy ember, annál derűsebb" Forrás: Thinkstock

Én erősebb vagyok, mint a baj!

Az öntudatra ébredt ember tudja, s érzi, hogy a lelke erősebb, mint a teste! És szelleme erősebb, mint a nehéz sorsa. Gyenge testét egy erős lélek meg tudja erősíteni! Fordítva ez nincs így! Az őszinte mosoly az erős lélek jele az arcon! Az igazi vallás, az igazi hit, az igazi szeretet: derűs. És sokat nevet. Ez a minden nehézséget és földi bajt leküzdő, önmagára ébredt lelkünk legyőzhetetlen ereje! Hogy valaki szeret-e vagy sem, onnan tudod, ahogy rád nevet! Emlékezetünk párunk mosolyát őrzi, s nem a sírását, amelyben elcsúnyult az arca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.