Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 294. rész.

Sírni a természet tanította az embert. Az első lélegzetvételét is ösztönös sírásának köszönheti. De nevetni már önmaga tanul meg!

Láttad rád mosolyogni a pici babádat? Ez már az öntudat első jele benne! Ő maga mosolyog, és neked szól! Minél érettebb és öntudatosabb egy ember, annál derűsebb. Annál többet mosolyog. És mosolya jelzi, hogy tudja ugyan, hogy baj van - de mégsincs baj!

"Minél érettebb és öntudatosabb egy ember, annál derűsebb"Forrás: Thinkstock

Én erősebb vagyok, mint a baj!

Az öntudatra ébredt ember tudja, s érzi, hogy a lelke erősebb, mint a teste! És szelleme erősebb, mint a nehéz sorsa. Gyenge testét egy erős lélek meg tudja erősíteni! Fordítva ez nincs így! Az őszinte mosoly az erős lélek jele az arcon! Az igazi vallás, az igazi hit, az igazi szeretet: derűs. És sokat nevet. Ez a minden nehézséget és földi bajt leküzdő, önmagára ébredt lelkünk legyőzhetetlen ereje! Hogy valaki szeret-e vagy sem, onnan tudod, ahogy rád nevet! Emlékezetünk párunk mosolyát őrzi, s nem a sírását, amelyben elcsúnyult az arca.