Müller Péter: "A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja meg"

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség Müller Péter lelki sebek gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 329. rész.

Húsunk hamar gyógyul. Csontunk lassabban. Az idegeink még lassabban – de a lelki sebek gyógyulása a leglassabb. Néha még a túlvilágra is magunkkal visszük.

Gyógyítani egyrészt ésszel lehet. Megértem egy sebesülésem okát, tanító célzatát. Valamiért kaptam, és végső soron – ha megértettem – csak gazdagított engem.
Nehezebb a szívvel való gyógyítás.

"A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja meg. A fölismert igazság és az igazi szeretet" Forrás: Shutterstock

Érzelmileg nehéz gyógyulni. Azt ugyanis nem tudom irányítani. Hiába akarom.

Az eszemen van kormány és sebváltó, de a szívemen nincs. S ezért hiába látom be és értem meg, hogy miért sebeztek meg - a seb fáj. És hiába teszek meg mindent, akkor is fáj!
Egyet lehet: elfelejteni.
Nem gondolni rá. Ezt lehet. Amit nem táplálunk állandóan, múlttá válik bennünk. Elhervad. Így aztán segítünk az időnek, s a régi, holt virág helyett jöhet egy új, élő virág. S azt már igazán szeretjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.