Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 403. rész.

Fontos! Az önismeret nem azt jelenti, hogy belenézel a lelkedbe, és ott meglátod, hogy ilyen vagy olyan ember vagy, hanem azt, hogy megismered azt, aki lát benned.

Az önismeret a benned élő Varázslót ismeri meg, s nem azt, akivé varázsolt tégedForrás: Shutterstock

A Látót ismered meg, és csak aztán, hogy kinek lát téged. Nem a szerepeket kell megismerned, akiket az élet színpadán játszol, hanem a Színészt kell megismerned, aki játszik. Ő az, aki teremti a szerepeidet, de nem azonos velük. Mondok egy példát. Azt mondod, „Féltékeny természetű ember vagyok." Ha a Színészt ismered, azt mondod: „Hajlamos vagyok ugyan a féltékenységre – de ha akarok, nem vagyok az!" „Gyáva vagyok – de ha akarok, nem félek, akár hős is lehetek!" Az önismeret a benned élő Varázslót ismeri meg, s nem azt, akivé varázsolt téged. Nem azt, akinek hiszed, vagy képzeled magad, hanem azt, aki valóban vagy. Aki megismerte magában a Látót, többé nem tud hazudni magának – mert látja, ha nem mond igazat.