A gyümölcsszezon kellős közepén minden friss, érett és édes! Ezért is gondoltam, miért is ne kombinálnám a szilvát a szűzérmével, és tehetném pikánssá egy kis csilivel. A baconszalonna és a mogyoróhagyma a koronaékszere ennek a receptnek. Annyira üdévé teszi és összhangba hozza ezt az ételt, hogy mámorban úszunk vacsora közben. De ki mást is csábíthatnánk a konyhába ezzel a recepttel, mint a kedvesünket, főleg ha van hozzá egy pohár finom rosé is! Kötényt fel, kést élezz, és indulhat a szeletelés, mert minden csoda a konyhában történik!

Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg szűzérme
- 5 dkg vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
- 10 dkg mogyoró hagyma
- 2 db chili paprika
- 30 dkg szilva
Hámozzuk meg a mogyoróhagymát, vágjuk negyedekre, mossuk meg a szilvát, és megfelezve magozzuk ki. A baconszalonnát szeleteljük vastag csíkokra. Vágjuk le a szűzérméről a vékony réteg hártyát és a zsiradékot. Szeleteljük 1 cm vastag szeletekre, sózzuk-borsozzuk. Serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és az olívaolajat a zúzott fokhagymával. A szűzérme mindkét oldalát süssük 4 percig. Húzzuk félre a serpenyőt, szedjük ki szűzérmét, fedjük le, és tartsuk melegen. A visszamaradt vajon pirítsuk meg a mogyoróhagymát, adjuk hozzá a baconszalonnát, és süssük ropogósra. Adjuk hozzá a felszeletelt chilipaprikát és a szilvát. Pároljuk 5 percig, és tálaljuk. Helyezzük vissza a szűzérméket, és forrósítsuk át a szilvás mártásban. Tálaljuk frissen, és fogyasszuk egészséggel.