Roberto konyhája: Baconos-mogyoróhagymás szűzérme, roston sütve, chilis ringlószilvával

Forrás: Roberto Konyhája -
Roberto konyhája recept bacon szilva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyümölcsszezon kellős közepén minden friss, érett és édes! Ezért is gondoltam, miért is ne kombinálnám a szilvát a szűzérmével, és tehetném pikánssá egy kis csilivel. A baconszalonna és a mogyoróhagyma a koronaékszere ennek a receptnek. Annyira üdévé teszi és összhangba hozza ezt az ételt, hogy mámorban úszunk vacsora közben. De ki mást is csábíthatnánk a konyhába ezzel a recepttel, mint a kedvesünket, főleg ha van hozzá egy pohár finom rosé is! Kötényt fel, kést élezz, és indulhat a szeletelés, mert minden csoda a konyhában történik!
Forrás: Roberto Konyhája

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg szűzérme
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 10 dkg mogyoró hagyma
  • 2 db chili paprika
  • 30 dkg szilva

Hámozzuk meg a mogyoróhagymát, vágjuk negyedekre, mossuk meg a szilvát, és megfelezve magozzuk ki. A baconszalonnát szeleteljük vastag csíkokra. Vágjuk le a szűzérméről a vékony réteg hártyát és a zsiradékot. Szeleteljük 1 cm vastag szeletekre, sózzuk-borsozzuk. Serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és az olívaolajat a zúzott fokhagymával. A szűzérme mindkét oldalát süssük 4 percig. Húzzuk félre a serpenyőt, szedjük ki szűzérmét, fedjük le, és tartsuk melegen. A visszamaradt vajon pirítsuk meg a mogyoróhagymát, adjuk hozzá a baconszalonnát, és süssük ropogósra. Adjuk hozzá a felszeletelt chilipaprikát és a szilvát. Pároljuk 5 percig, és tálaljuk. Helyezzük vissza a szűzérméket, és forrósítsuk át a szilvás mártásban. Tálaljuk frissen, és fogyasszuk egészséggel.

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.