Roberto konyhája - Zöldborsókrémleves rokforthabbal

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája leves recept zöldborsó rokfort
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten, csütörtökön készítettem el szerintem sokszázadszor ezt a levest, Gabi és Borsó barátnőm kérésére. Ők állandó vendégeim a kávézóban, és már az előző héten lefixáltuk, hogy mikor és hogyan lesz a nagy nap. Elsőként érkeztek délben, hatalmas adagot kaptak, és a végén Gabi odaszólt: "Robikám, ezt a levest csinálhatnád mindennap!" és jó nagyot nevettünk. 

Nekem ez az igazán nagy elismerés, amikor a jól ismert ételemet soha nem unják meg a vendégeim. Elronthatatlan leves és nagyon különleges. Készítsd el fetahabbal is, mert szuperzseniális!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 40 dkg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg rokfort sajt
  • só, bors

A megtisztított vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és kezdjük el olajon pirítani. Közben folyamatosan adagoljuk a hozzávalókat. A fokhagymagerezdeket a kés lapjával zúzzuk össze, és adjuk a hagymához, majd hagyjuk pirulni, hogy az illóolajok kiszabaduljanak. Ezek után jöhet a zöldborsó, amit gyakori kevergetés mellett, lefedve pároljunk 4-5 percig.

Roberto konyhája

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Utána öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és amikor felforrt, adjuk hozzá a megtisztított, kockákra vágott burgonyát. Ezután lassú tűzön főzzünk mindent puhára 15-20 perc alatt. Közben fejezzük be az ízesítést is sóval és a borssal. Ezek után botmixerrel alaposan pépesítsük le, közben adjuk hozzá a tejet. A borsó héját alaposan meg kell dolgozni, hogy a levesünk krémes állagot kapjon. Kapcsoljuk le a tűzhelyet alatta, és adjunk hozzá 1,5 dl tejszínt, majd dolgozzuk el a botmixerrel. Most jön a montírozás. A tűzről levett levesünk tetejére vajdarabokat rakunk, hogy ne bőrösödjön meg, és lefedjük a tálalásig.

Készítsük el a rokforthabot egyszerűen és könnyedén!

A botmixer magas falú részébe morzsoljuk bele a rokfort sajtot, és öntsük hozzá a maradék 1 dl tejszínt és egy csipetnyi durvára darált borsot. Majd a botmixerrel dolgozzuk krémes habbá 2-3 perc alatt, és rakjuk a hűtőbe 15 percre.

Tálaláskor kanalazzuk a habot a leves tetejére, és élvezzük a mennyei ízeket! Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.