Sok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában.
Amint ez az alaprecept beválik, bármilyen ízű csokoládéval, aszalt gyümölccsel vagy csonthéjas magvakkal is fokozhatod majd az élményt. Sok sikert mindenkinek!

Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
- 2 db tojás
Elkészítés
Kezdjük azzal, hogy a tojásokat tálba ütjük, és robotgéppel kis ideig verjük. Hozzáadjuk a puha margarint, az étolajat, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Habosra keverjük, úgy, hogy a cukor elolvadjon. Csipet sót adunk hozzá és a kétszer átszitált lisztet. A csokoládét apró kockákra daraboljuk, és ezt már kanállal keverjük a masszánkba. Az így elkészített kekszalapot sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk.
Ez a mennyiség 22 darab kekszre elegendő. 175 fokra előmelegített sütőben (ha módunkban áll, légkeverés funkcióval) 12 percig sütjük.