Roberto konyhája: Házi csokis keksz

Forrás: Roberto konyhája -
recept keksz csokis süti étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. 

Amint ez az alaprecept beválik, bármilyen ízű csokoládéval, aszalt gyümölccsel vagy csonthéjas magvakkal is fokozhatod majd az élményt. Sok sikert mindenkinek!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás

Elkészítés

Kezdjük azzal, hogy a tojásokat tálba ütjük, és robotgéppel kis ideig verjük. Hozzáadjuk a puha margarint, az étolajat, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Habosra keverjük, úgy, hogy a cukor elolvadjon. Csipet sót adunk hozzá és a kétszer átszitált lisztet. A csokoládét apró kockákra daraboljuk, és ezt már kanállal keverjük a masszánkba. Az így elkészített kekszalapot sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk.

Ez a mennyiség 22 darab kekszre elegendő. 175 fokra előmelegített sütőben (ha módunkban áll, légkeverés funkcióval) 12 percig sütjük.

Roberto konyhája: oldalas tandori pácbanhttp://www.life.hu/csalad/20160515-rostas-robert-a-life-hu-sefje-oldalas-tandorit-keszit-pacban.htmlIlyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban. Család--Roberto konyhája: Vega arancinihttp://www.life.hu/csalad/20160509-rostas-robert-a-life-hu-sefje-vega-arancinit-keszit.htmlKi mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is! Család--Roberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundábanhttp://www.life.hu/csalad/20160417-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fustolt-sajtos-csirkecombot-keszit-parmezanos-bundaban.htmlCsodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos! Család--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje – 2016 legfinomabb ünnepi fogásaihttp://www.life.hu/csalad/20160317-rostas-robert-life-hu-sefje-husveti-menut-keszit.htmlA húsvéti készülődés forgatagában még mindig nem döntötted el, mivel kényezteted majd a családot az ünnepi asztalnál? Ne aggódj tovább, Rostás Róbert, a Life.hu séfje egy isteni háromfogásos húsvéti menüt hozott el neked. Család--Roberto konyhája: Quiche baconnalhttp://www.life.hu/csalad/20160229-rostas-robert-a-life-hu-sefje-quichet-keszit-baconnal.htmlErre a hétre elhoztam nektek a francia konyha egy remekbeszabott ételét! A quiche-ről, mint mindenki más, én is azt hittem, nagyon nehéz elkészíteni. De tévedni emberi dolog, imádok tésztát gyúrni és ez az egyszerű vajastészta nem lehet nagy kihívás senkinek. A tölteléket pedig kedvünkre variálhatjuk! CsaládOrigoRoberto konyhája: Paradicsomos húsgombócleveshttp://www.life.hu/csalad/20160307-rostas-robert-a-life-hu-sefje-paradicsomos-husgomboclevest-keszit.htmlSzombat reggel úgy éreztem főznöm kell egy finom levest! El is indultam a Rákóczi téri piacra, ahol belebotlottam a szomszéd Vali nénibe. Kérdeztem, mit vett és azonnal mondta is, hogy a legszebb marhahúst a piacon. Nekem sem kellett több, azonnal megkerestem a hentest és vettem egy 30 dkg marhalábszárat. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.