Cukormentes, gyümölcsös nyári finomságra vágysz? Még sütnöd sem kell, kövesd Rostás Róbertnek, a Life.hu séfjének a receptjét!

Áfonyás-málnás túrótorta hozzávalói:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 50 g hántolatlan mandula
  • 3 evőkanál méz
Forrás: Roberto konyhája

 

A töltelék hozzávalói:

  • 250 g tehéntúró
  • 250 g mascarpone sajt
  • 100 g kékáfonya
  • 100 g málna
  • 50 g nyírfacukor vagy méz
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A bevonáshoz:

  • 100 g étcsokoládé

Rakjuk az aprítógép táljába a kókuszreszeléket, az aszalt vörös áfonyát, a mandulát és a mézet. Alaposan daráljuk le, hogy krémes masszává váljon. A kókuszos-mézes masszát rakjuk egy 24 centiméteres tortaformába, és tenyérrel lapítsuk szét a forma aljában.

Forrás: Roberto konyhája

Tisztítsuk meg az aprítógépet, és rakjuk bele a túrót, a mascarpone sajtot, a kékáfonya és a málna felét, a nyírfacukrot és a vaníliakivonatot. Ezt is alaposan daráljuk le, hogy krémes és kenhető massza legyen. Amikor elkészültünk, a krémet öntsük a formába, és lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét, majd hűtsük 15 percet hűtőben.

Gőz felett, folyamatosan kevergetve olvasszuk meg az apróra tördelt étcsokoládét. Levéve a gőzről, adjuk hozzá az egy evőkanál étolajat, és kevergetve hűtsük 1 percig, majd öntsük a formában lévő tortánkra. A tetejét megszórjuk a megmaradt kékáfonyával és málnával, majd hűtőszekrényben hűtjük egy éjszakán át.