Roberto konyhája - Áfonyás-málnás túrótorta cukormentesen és sütés nélkül

Forrás: Roberto konyhája -
túrótorta Roberto konyhája torta cukormentes málna recept áfonya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cukormentes, gyümölcsös nyári finomságra vágysz? Még sütnöd sem kell, kövesd Rostás Róbertnek, a Life.hu séfjének a receptjét!

Áfonyás-málnás túrótorta hozzávalói:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 50 g hántolatlan mandula
  • 3 evőkanál méz
Forrás: Roberto konyhája

A töltelék hozzávalói:

  • 250 g tehéntúró
  • 250 g mascarpone sajt
  • 100 g kékáfonya
  • 100 g málna
  • 50 g nyírfacukor vagy méz
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A bevonáshoz:

  • 100 g étcsokoládé

Rakjuk az aprítógép táljába a kókuszreszeléket, az aszalt vörös áfonyát, a mandulát és a mézet. Alaposan daráljuk le, hogy krémes masszává váljon. A kókuszos-mézes masszát rakjuk egy 24 centiméteres tortaformába, és tenyérrel lapítsuk szét a forma aljában.

Forrás: Roberto konyhája

Tisztítsuk meg az aprítógépet, és rakjuk bele a túrót, a mascarpone sajtot, a kékáfonya és a málna felét, a nyírfacukrot és a vaníliakivonatot. Ezt is alaposan daráljuk le, hogy krémes és kenhető massza legyen. Amikor elkészültünk, a krémet öntsük a formába, és lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét, majd hűtsük 15 percet hűtőben.

Gőz felett, folyamatosan kevergetve olvasszuk meg az apróra tördelt étcsokoládét. Levéve a gőzről, adjuk hozzá az egy evőkanál étolajat, és kevergetve hűtsük 1 percig, majd öntsük a formában lévő tortánkra. A tetejét megszórjuk a megmaradt kékáfonyával és málnával, majd hűtőszekrényben hűtjük egy éjszakán át.

Roberto konyhája: Csokis-müzlis kekszhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160621-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csokis-muzlis-kekszet-keszit.htmlEgészséges, mégis finom édességre vágysz? Készítsd el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a legújabb desszertjét! Roberto konyhája--Roberto konyhája - Tiramisu, az isteni kávés finomsághttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160608-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kaves-tiramisut-keszit.htmlRostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal egy olasz ínyencséget hozott el nektek - lessétek el a receptjét, és készítsetek ti is édes, krémes tiramisut! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Búzacsírás vitaminsaláta http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160606-rostas-robert-a-life-hu-sefje-buzacsiras-vitaminsalatat-keszit.htmlA forró nyári napokon válassz valami könnyű, mégis finom harapnivalót. Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy különleges salátareceptet hozott neked. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Epres túrótortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160530-rostas-robert-a-life-hu-sefje-epres-turotortat-keszit.htmlIgazi cukormentes csoda, ami egyszerre szemet gyönyörködtető és hűsítően finom. Marci barátom azt mondta, hogy eddig ez a legfinomabb sütim, három szeletet meg is evett szinte egymás után. Készítsétek el ti is, hogy bűntudat nélkül nasizhassatok! Roberto konyhája--Roberto konyhája: gyömbéres-kurkumás csirkeleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160425-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-kurkumas-csirkelevest-keszit.htmlKicsit pikáns, kicsit egzotikus, és ezen a hűvös tavaszi napon melegséget csempész a lelkedbe. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal gyömbéres-kurkumás csirkeleves receptet hozott nektek. Roberto konyhája--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Kétfogásos ízorgia az ünnepre hangolódvahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160317-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csirkemajjal-toltott-dagado-es-husveti-tortat-keszit.htmlHa a húsvéti vendégváró falatokat már elkészítetted, akkor most jöhet egy kétfogásos ünnepi menü – kápráztasd el a családodat Rostás Róbert újabb különleges finomságaival. A Life.hu séfje ezúttal egy főétel és egy ínycsiklandozó desszert receptjét hozta el neked. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.