Vörösáfonyás fánk, ribizli öntettel és menta habbal

Forrás: Roberto konyhája -
finomság menta recept áfonya fánk ribizli édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni finom vörösáfonyás fánkot készíthettek odahaza ti magatok is. Megmutatom, hogyan!

Hozzávalók 10 db fánkhoz:

• 15 dkg szárított vörös áfonya
• 1 dl hideg fekete tea
• 1 ek rum
• 26 dkg finomliszt
• 10 dkg rétes liszt
• 1 csomag sütőpor
• 10 dkg puha vaj
• 8 dkg porcukor
• 1 citrom reszelt héja
• 2 db tojás felverve
• 1 dl tej
• 2,5 dl tejszín
Ribizli öntet:
• 20 dkg ribizli
• 2 ek cukor
• 20 db mentalevél

Forrás: Roberto konyhája

Fánk:

Főzzük meg a feketeteát, hűtsük langyosra és a rummal együtt rakjuk bele az szárított áfonyát. Áztassuk 2 órát, majd szűrőn csöpögtessük le.
Szitáljuk át a finomlisztet, keverjük hozzá a sütőport és a rétes lisztet. Keverjük gépi habverővel habosra a vajat a cukorral. Váltsunk lassú fokozatra és adjuk hozzá a felvert tojásokat, majd fokozatosan a tejet. Adjuk hozzá a lisztkeveréket és kézzel gyúrjuk sima, rugalmas tésztává. Dolgozzuk hozzá a lecsöpögtetett áfonyát és műanyag fóliába csomagolva rakjuk éjszakára hűtőbe.
Másnap béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és a sütőt melegítsük elő 210C°-ra.
Vékonyan meglisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát 2 cm vastagra. Egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki és egymástól távolabb rakjuk őket a sütőlapra. Kenjük meg egy kevés tejszínnel a tetejüket és az előmelegített sütőben 18 percig sütjük, majd rácson kihűtjük.

Mentás ribizli öntet:

Forró serpenyőben karamellizáljunk 2 ek cukrot és adjuk hozzá a leszemezett ribizli háromnegyed részét. Forraljuk 6-8 perc alatt lassú tűzön sűrűre, amikor kihűlt, adjuk hozzá a megmaradt ribizlit és a menteleveleket. Keverjük alaposan össze és tálalásig rakjuk hűtőbe.

Tálalás:

Verjük kemény habbá a tejszínt és töltsük habzsákba, vágjuk ketté a fánkokat, rakjunk az aljára egy kanál mentás ribizli öntetet és egy nagy nyomás tejszínhabot. Helyezzük rá a fánk tetejét és készen is vagyunk.

Mennyei ízvilág: körtés-túrós sajttortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160825-rostas-robert-kortes-turos-sajttortat-keszit.htmlA héten már találkoztam körtével a zöldségesemnél, és arra gondoltam, miért is ne csábíthatnám át a barátaimat a hétvégén egy körtés-túrós sajttortára. A képeken ti is láthatjátok az eredményt, és a barátok is elégedettek voltak. Én meg boldog, hogy jól sikerült a süti. Roberto konyhájaOrigoIsteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigoKirálygarnéla pepperoncinóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160808-rostas-robert-a-life-sefje-kiralygarnela-etelt-keszit-pepperochino-paprikaval.htmlEzúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Provance-i garnélahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160711-provance-i-garnela-rostas-robert-roberto-konyhaja-isteni-garnelat-fozott.htmlA minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Isteni finom Oreo cupcake - készítsd el gyorsan és könnyedénhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150720-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-oreo-kekszes-cupcake-sutit-keszitett.htmlTudtátok, hogy már fehér csokival bevont Oreót is lehet kapni? Én ezen a héten tudtam meg, persze azonnal megkóstoltam, és el is készítettem a hozzá illő sütireceptet. Így született meg ez az isteni finom Oreo cupcake. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.